Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Ποιός νοιάζετε αν είναι υποχρεωτική η ψήφος ; Και ποιός φοβάτε την αποχή ;

Οδηγίες για τις βεβαιώσεις που θα χορηγηθούν σε εκλογείς .
Από την Διεύθυνση Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Διοίκησης Τρικάλων και αφορούν αυτούς που δεν θα μεταβούν στους τόπους εγγραφής τους στους εκλογικούς καταλόγους για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα .
Διευκρινιστικές οδηγίες όσον αφορά τις βεβαιώσεις, οι οποίες θα χορηγηθούν σε εκλογείς, που δεν θα μεταβούν στους τόπους εγγραφής τους στους εκλογικούς καταλόγους για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις επικείμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου 2010, δίνει στους ΟΤΑ του νομού η Διεύθυνση Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Διοίκησης Τρικάλων. Αναλυτικά .

Ενόψει των προσεχών αυτοδιοικητικών εκλογών της 7ης Νοεμβρίου 2010 και των Επαναληπτικών της 14ης Νοεμβρίου 2010, επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης» η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική. Η αδικαιολόγητη παράλειψη της άσκησης του εκλογικού δικαιώματος τιμωρείται. Ωστόσο, επισημαίνεται, θα υπάρξουν περιπτώσεις κατά τις οποίες κάποιοι εκλογείς δικαιολογημένα δεν θα μπορέσουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα και για τους οποίους δεν εφαρμόζονται οι προβλεπόμενες από τις παραπάνω διατάξεις ποινικές κορώσεις. Πρόκειται για εκλογείς κατοίκους εξωτερικού, εκλογείς άνω των εβδομήντα (70) ετών ή εκλογείς που βρίσκονται την ημέρα της ψηφοφορίας σε απόσταση μεγαλύτερη των διακοσίων (200) χιλιομέτρων από το εκλογικά τμήμα, όπου ψηφίζουν. Δεν θα μπορέσουν Ειδικότερα, οι εκλογείς εκείνοι, που κατά την ημέρα της ψηφοφορίας των εκλογών του Νοεμβρίου 2010 δεν θα μπορέσουν να μεταβούν στο τόπο εγγραφής τους για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, εφόσον ο τόπος αυτός απέχει πάνω από διακόσια (200) χιλιόμετρα πρέπει να εφοδιάζονται με σχετική βεβαίωση. Οι βεβαιώσεις αυτές θα χορηγούνται στο εξής από τους δήμους ή τις Κοινότητες, Στα πλαίσια της διαδικασίας αυτής το Υπουργείο μας, θα εκτυπώσει στο Εθνικό Τυπογραφείο έντυπα: Βεβαιώσεις, με τις οποίες θα εφοδιάζονται σι εν λόγω εκλογείς από τους Ο. ΤΑ., του τόπου διαμονής τους. Σχετικά με την αποστολή των βεβαιώσεων αυτών στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και τα Νομαρχιακά Διαμερίσματα της χώρας θα υπάρξει ενημέρωση με νεότερο έγγραφο. Ύστερα από τα παραπάνω, οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και τα Νομαρχιακά Διαμερίσματα, όπου κοινοποιείται το παρόν έγγραφο, θα πρέπει, αμέσως μετά την έγγραφη γνωστοποίηση από το Υπουργείο της αποστολής και την παραλαβή των παραπάνω βεβαιώσεων μέσω ΕΛ.ΤΑ,, να εφοδιάσουν τους Ο.Τ.Α της περιφερείας τους.
Του Αποστόλη Ζώη . Η ΕΡΕΥΝΑ 09 Σεπτεμβρίου 2010,

Δεν υπάρχουν σχόλια: