Σάββατο 19 Απριλίου 2014

Πώς θα ξεχωρίσετε το εισαγόμενο αρνί από το ελληνικό .



Ιδιαίτερη προσοχή θέλει στην επιλογή του αρνιού που θα διαλέξετε για το πασχαλιάτικό σας τραπέζι, έτσι ώστε να φάτε ντόπιο αρνί και όχι εισαγόμενο, με αμφίβολη προέλευση και ποιότητα .
Δείτε προσεκτικά τη σφραγίδα: τα εγχώρια αρνιά έχουν μπλε σφραγίδα , ενώ τα εισαγωγής καφέ .
Όπως αναφέρει το fooddaily , αν δείτε σφραγίδα ελληνικής παραγωγής, σημαίνει πως θα αναγράφεται η λέξη «HELLAS» ή τα αρχικά «ΕL» ή «GR» .
Έπειτα, προσέξτε το σχήμα που έχει η σφραγίδα : το αρνί πρέπει να έχει σφραγίδα σε σχήμα ρόμβου , το γάλακτος έχει σφραγίδα σε σχήμα παραλληλόγραμμο και το βιολογικό κρέας έχει και καρτελάκι πιστοποίησης .
Παρόλα αυτά, κάποια αμνοερίφια μεταφέρονται ζωντανά από γειτονικές χώρες και βαπτίζονται ελληνικά , οπότε συμβουλεύουμε να αγοράσετε αρνί από κρεοπώλη που εμπιστεύεστε .


Πηγή: e-radio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: