Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Τα μονάδικα οφέλη του δενδρολίβανου στην υγεία μας .



Η χρήση του είναι ευρέως διαδεδομένη στη μαγειρική . 
Το δενδρολίβανο είναι ένα εγγενές βότανο της Μεσογείου , αν και σήμερα καλλιεργείται σε μεγάλες εκτάσεις τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική . 
Το δενδρολίβανο ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές στους αρχαίους χρόνους, γεγονός που οφειλόταν στις ιδιότητες που του αποδίδονταν .
Συγκεκριμένα , πίστευαν ότι μπορεί να διεγείρει και να ενισχύει τη μνήμη, με τους μαθητές στην αρχαία Ελλάδα να τοποθετούν κλωνάρια δενδρολίβανου στο κεφάλι τους στη περίοδο των εξετάσεών τους , αλλά και του πενθούντες να τοποθετούν το αρωματικό αυτό βότανο στους τάφους των νεκρών ως σύμβολο της ανάμνησης αυτών .
Σήμερα, η χρήση του είναι ευρέως διαδεδομένη στη μαγειρική όπου προστίθεται για να προσδώσει μοναδικό άρωμα και γεύση στα κρέατα , στα ψάρια , στις σαλάτες αλλά και στα διάφορα dressings .
Τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα έρχονται να επιβεβαιώσουν τα μοναδικά οφέλη του στην ανθρώπινη υγεία .
Το δενδρολίβανο περιέχει συστατικά που μπορούν να επάγουν τη διέγερση του ανοσοποιητικού συστήματος, να βελτιώσουν την αιματική κυκλοφορία και τη διαδικασία πέψης .
Παράλληλα , περιέχει ενώσεις που ασκούν αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες , οι οποίες μπορούν να συμβάλλουν στη μείωση της σοβαρότητας των κρίσεων του άσθματος .
Επιπλέον, το δεντρολίβανο έχει φανεί ότι αυξάνει τη ροή του αίματος στο κεφάλι και στον εγκέφαλο οδηγώντας στη βελτίωση της συγκέντρωσης , επιβεβαιώνοντας τις απόψεις που υπήρχαν για αυτό στην Αρχαία Ελλάδα .
Έτσι , επιλέγοντας δενδρολίβανο για τη βελτίωση της γεύσης των πιάτων μας ωφελούμαστε με μια όχι μόνο νόστιμη αλλά και συνάμα ευεργετική για την υγείας μας επιλογή .

Πηγή: neadiatrofis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: