Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Ο φυσικός πλούτος του Ασπροποτάμου .

Αναπτυξιακή ώθηση μέσω της πέστροφας .

alt
 
Αναβαθμίζεται η λειτουργία του πεστροφογεννητικού σταθμού του Δασαρχείου Καλαμπάκας, που λειτουργεί στη θέση «Κουκουφλί» στην περιοχή του Ασπροποτάμου Τρικάλων.
Στη χθεσινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του σταθμού, με πρωτοβουλία της γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, κ. Κ. Γερακούδη ζητήθηκε η ενεργός συμμετοχή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη διαδικασία αυτή.
Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι του Τμήματος Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος Παν/μιου Θεσσαλίας, δεσμεύτηκαν να προτείνουν συγκεκριμένους τρόπους προκειμένου να αξιοποιηθούν, παραγωγικά αλλά και ερευνητικά οι δυνατότητες του σταθμού. Στο επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξει συγκεκριμένη πρόταση από την πλευρά τους, καθώς θεωρούν ότι αυτή η συνεργασία μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμη και για το Πανεπιστήμιο αλλά και για την ανάπτυξη της περιοχής.
Στήριξη στο εγχείρημα θα υπάρξει και από το δήμο Καλαμπάκας, ενώ για την εκτέλεση των απαραίτητων εργασιών συντήρησης και κατασκευής των απαιτούμενων εγκαταστάσεων έχει ήδη ζητηθεί η επιχορήγηση από το Πράσινο Ταμείο, του ποσού των 100.000 ευρώ.
Σημειώνουμε ότι η άγρια πέστροφα του Ασπροποτάμου αποτελεί ένα μοναδικό είδος ψαριού και με την αναβαθμισμένη λειτουργία του σταθμού, μπορεί να επιτευχθεί ο εμπλουτισμός των ποταμών της περιοχής, που θα συμβάλλει στην αύξηση της τουριστικής κίνησης στην περιοχή και στη γενικότερη ανάπτυξη της .
Thessalianews .

Δεν υπάρχουν σχόλια: