Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Στην Αβαρίτσα χθες αντέδρασαν για το Υδροηλεκτρικό .

 

 
Η φώτο δείχνει σε ποιο σημείο περίπου θα γίνει η υδροληψία, δηλαδή περίπου κάτω από τον καταρράκτη...
Σύμφωνα με πληροφορίες χθες το πρωί στον συνοικισμό Αβαρίτσα των Τζουμέρκων (Βουργαρέλι) έγινε συγκέντρωση των λιγοστών κατοίκων -περίπου 50 άτομα- οι οποίοι αντιδρούν στη κατασκευή υδροηλεκτρικού έργου στην περιοχή τους .
Ο υπεύθυνος της Περιφέρειας Ηπείρου ενημερώθηκε από τους συγκεντρωμένους για τις αντιρρήσεις τους. Στη συνέχεια έγινε επιτόπια επίσκεψη στο ποτάμι και στο σημείο όπου θα στηθεί το μικρό υδροηλεκτρικό εργοστάσιο.
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες η συγκέντρωση των πενήντα κατοίκων της περιοχής ήταν ήρεμη και δεν σημειώθηκαν κατά κάποιο τρόπο έκτροπα. 
Σημειώνουμε ότι για την ίδια υπόθεση υπάρχουν αντιδράσεις από το 2011. Συγκεκριμένα στις 19 Ιουνίου του ίδιου έτους πραγματοποιήθηκε στο Βουργαρέλι στην αίθουσα του Συνεταιρισμού η ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνεταιρισμού Συνιδιοκτησίας Βουργαρελίου - Παλαιοκατούνου. Κύριο θέμα της το Υδροηλεκτρικό στο Γιαννίτσι.
Η Συνέλευση ήταν μαζική και ομόφωνα αποφάσισε να μη δεχθεί με κανένα τρόπο την κατασκευή του Υδροηλεκτρικού αποδεχόμενη τα επιχειρήματα των κατοίκων των συνοικισμών Αβαρίτσα, Γιαννίτσι και Ποταμιάς για τις καταστροφές που θα επιφέρει τυχόν υλοποίηση του έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: