Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Πλαστός .

Πλαστός από τον Παλαμά Καρδίτσας (και όχι μόνο ) .

Υλικά
Για το χυλό:

1 κιλό αλεύρι
3 κουταλιές λάδι
1 φλιτζάνι γάλα
αλάτι
νερό όσο πάρει

Για τη γέμιση:

2-3 πράσα ψιλοκομμένα ή ένα ξερό κρεμμύδι
1 ματσάκια άνηθο ψιλοκομμένο
250 γραμμάρια τυρί φέτα
1 φλιτζάνι λάδι
1½ κιλό χόρτα (λάπατα, παπαρούνες, σπανάκι)
½ φλιτζάνι γάλα για το ράντισμα

Εκτέλεση .
Κόβουμε, πλένουμε και τρίβουμε ελαφρά τα χόρτα με λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε τα υλικά για το χυλό φτιάχνοντας ένα παχύρρευστο μείγμα. Βουτυρώνουμε ένα ταψί χρησιμοποιώντας μισό βούτυρο και μισό λάδι για καλύτερο αποτέλεσμα. Αδειάζουμε στο ταψί τη μισή ποσότητα από το χυλό, στρώνουμε από πάνω τη γέμιση με τα χόρτα και τέλος απλώνουμε τον υπόλοιπο χυλό.
Ψήνουμε για 1 ώρα περίπου στους 200° C. Πέντε λεπτά πριν βγάλουμε τη πίτα από το φούρνο, τη ραντίζουμε με το γάλα.

[από το Εδεσματολόγιον Θεσσαλίας] . Thessalianews .

Δεν υπάρχουν σχόλια: