Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Κεφτέδες με κουρκούτι .



 
 
Κεφτέδες με κουρκούτι από την Πύλη Τρικάλων .
Υλικά .
Για τους κεφτέδες:
½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 αυγό
1 κρεμμύδι τριμμένο
½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη η ψωμί μουσκεμένο
αλάτι
πιπέρι
Για το κουρκούτι:
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 ποτηράκι κρασί λευκό (προαιρετικά)
½ φλιτζάνι λάδι
1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
1 κουταλάκι πελτέ ντομάτας
3 ποτήρια νερό
αλάτι
πιπέρι
2 αυγά (προαιρετικά)
Εκτέλεση .
Σε λεκάνη ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες, τους πλάθουμε και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Σε κατσαρόλα καβουρντίζουμε καλά το αλεύρι να ροδίσει (αν θέλουμε, το σβήνουμε με λίγο κρασί). Προσθέτουμε το λάδι, το νερό, το χυμό ντομάτας, τον πελτέ και το αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα να βράσει μέχρι να χυλώσει ελαφρά.
Μόλις χυλώσει, προσθέτουμε τους τηγανισμένους κεφτέδες, τους αφήνουμε να πάρουν μια βράση και τους σερβίρουμε. Προαιρετικά, χτυπάμε 2 αυγά κι αφού κατεβάσουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, περιχύνουμε μ' αυτά το φαγητό ανακατεύοντας ελαφρά, να πάνε παντού.
[από το Εδεσματολόγιον Θεσσαλίας] .
Thessalianes .

Δεν υπάρχουν σχόλια: