Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση ενημέρωση για θέματα κτηνοτρόφων .

Πραγματοποιήθηκε από την ΚΑΛΛΙΣΤΩ στην Αγία Τριάδα Καλαμπάκας .

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε στην Αγία Τριάδα Καλαμπάκας το περασμένο Σάββατο.
Ήταν η δεύτερη ενημερωτική συνάντηση. (Η πρώτη στον κυνηγετικό σύλλογο), στην περιοχή που διοργάνωσε η ΚΑΛΛΙΣΤΩ κατόπιν πρόσκλησης των τοπικών φορέων, κτηνοτρόφων.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πολιτιστικό κέντρο Αγίας Τριάδας Καλαμπάκας με θέμα «Ζημιές από αρκούδα στην ζωική και φυτική παραγωγή. Η χρήση προληπτικών μέτρων: Σκύλοι φύλαξης κοπαδιών και ηλεκτροφόρες περιφράξεις». Η συνάντηση είχε ως βασικό θέμα τις ζημιές που προκαλεί η αρκούδα στην ζωική και φυτική παραγωγή και την χρήση αποτελεσματικών προληπτικών μέτρων με σκοπό την αποφυγή των ζημιών αυτών. Ιδιαίτερη έμφαση στην χρήση καλών σκύλων φύλαξης κοπαδιών αλλά και στην δικτύωση των κτηνοτρόφων με σκοπό την απόκτηση σκύλων ικανών να αντιμετωπίσουν τις επιθέσεις άγριων ζώων.
Ήδη όπως αναφέρθηκε στην συνάντηση στην Δεσκάτη λειτουργεί εκτροφείο ποιμενικών σκύλων που θα βοηθήσει τους κτηνοτρόφους.
Η Περιβαλλοντική Οργάνωση ΚΑΛΛΙΣΤΩ είναι ο Έλληνας εταίρος του ευρωπαϊκού έργου LIFE EX-TRA με τίτλο «Βελτίωση των συνθηκών για την διατήρηση των μεγάλων σαρκοφάγων - μεταφορά βέλτιστων πρακτικών». Το έργο αυτό, το οποίο υλοποιείται παράλληλα σε Ελλάδα, Ιταλία, Βουλγαρία και Ρουμανία, αποβλέπει στην ανταλλαγή εμπειριών και καλών πρακτικών για τη διατήρηση της αρκούδας και του λύκου, μεταξύ των διαφορετικών χωρών της Νότιο-Ανατολικής Ευρώπης (Ρουμανία, Βουλγαρία και Ελλάδα) και τριών προστατευόμενων περιοχών στην Ιταλία. Περιοχή εφαρμογής του έργου για την Ελλάδα είναι ο νομός Τρικάλων.
Στην συνάντηση εκτός των εκπροσώπων της Καλλιστώ συμμετείχε και εκπρόσωπος του συντονιστή Εταίρου του έργου LIFE Pindos / Grevena (το οποίο υλοποιείται στον Νομό Γρεβενών και στο οποίο συμμετέχει και η Καλλιστώ), με σκοπό να ενημερώσει τους παρευρισκόμενους για τους ποιμενικούς σκύλους.
Η αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Αγίας Τριάδας γέμισε από κτηνοτρόφους μεταξύ αυτών και ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Σακελλαρίου.
Οικοδεσπότες της εκδήλωσης το μέλος του Δ.Σ. της ΕΑΣ Καλαμπάκας κ. Χρήστος Ντόβας.
ΕΡΕΥΝΑ .

Δεν υπάρχουν σχόλια: