Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

Στο 85% η πληρότητα στον ορεινό όγκο .

Ιδανικές οι συνθήκες να επισκεφθεί κανείς την ορεινή περιοχή του Δήμου Πύλης .

«Μας κλέψαν το χαμόγελο, μας έμεινε η ελπίδα». Μ’ αυτά τα λόγια περιέγραψε ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Ορεινού Όγκου «Ξένιος Ζευς» κ. Ηλίας Φιλοκώστας την πραγματικότητα που βιώνουν αυτές τις ημέρες των Χριστουγέννων.
Λίγο το χιόνι και το άνοιγμα του Χιονοδρομικού Κέντρου Περτουλίου, λίγο ή και περισσότερο ο μύλος των ξωτικών, οι επισκέπτες ανέβηκαν και φέτος στον ορεινό όγκο του Νομού Τρικάλων. Όχι βέβαια, όπως τα προηγούμενα χρόνια, αλλά τουλάχιστον αυτό το τριήμερο υπάρχει κίνηση. Ο κ. Φιλοκώστας εκτίμησε ότι η πληρότητα στα καταλύματα του ορεινού όγκου φτάνει το 85% για το τριήμερο – διήμερο, ανάλογα με τις κρατήσεις των Χριστουγέννων. Μόνο που η κίνηση αυτού του τριημέρου δεν προοιωνίζει, απαραίτητα και την πραγματικότητα που θα καταγραφεί την Πρωτοχρονιά. Επί του παρόντος δεν υπάρχουν αξιόλογες κρατήσεις για την Πρωτοχρονιά.
Ως προς τις συνθήκες στον ορεινό όγκο, ο κ. Φιλοκώστας τις χαρακτήρισε ιδανικές. Χαρακτηριστικά τόνισε πως «οι συνθήκες είναι ιδανικές. Το χιόνι φτάνει τους 60 πόντους και το Χιονοδρομικό Κέντρο του Περτουλίου είναι ανοιχτό. Επίσης, οι δρόμοι είναι καθαροί και η κίνηση των αυτοκινήτων γίνεται χωρίς αλυσίδες και προβλήματα».
Ο κ. Φιλοκώστας επιμένει ιδιαίτερα στους καθαρούς δρόμους. Όπως αναφέρει υπήρξαν ακυρώσεις λόγω του θορύβου που δημιούργησαν τα κεντρικά ΜΜΕ για το χιόνι και τους αποκλεισμούς δρόμων στην Βόρεια Ελλάδα. Ο ίδιος μάλιστα είχε προσωπική εμπειρία με πελάτες του που ταλαιπωρήθηκαν από τα χιόνια στην Εγνατία και αναγκάστηκαν να γυρίσουν πίσω.
Πάντως, η κίνηση στον ορεινό όγκο δίνει ένα τόνο αισιοδοξίας στους επαγγελματίες της περιοχής οι οποίοι εκτός όλων των άλλων των «χαρατσιών», (ΔΕΗ κλπ) έχουν να αντιμετωπίσουν και την απαίτηση της ΑΕΠΙ να πληρώσουν πνευματικά δικαιώματα για τις τηλεοράσεις στα δωμάτια. Η συγκεκριμένη απαίτηση καυτηριάστηκε από τον κ. Φιλοκώστα ο οποίος υπογράμμισε τη μάχη που δίνουν οι επαγγελματίες να κρατηθούν στην επιφάνεια εν μέσω οικονομικής κρίσης και βαθιάς ύφεσης.
ΕΡΕΥΝΑ .

Δεν υπάρχουν σχόλια: