Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Μάρτης - γδάρτης .

Χιονοπτώσεις και παγετός τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού το περασμένο τριήμερo.

Το ύψος του χιονιού σε ορεινές περιοχές έφτασε τους 80 πόντους με τα μηχανήματα των Υπηρεσιών να δίνουν μάχη για να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους
Το γνωμικό «Μάρτης γδάρτης» ταιριάζει γάντι στην κατάσταση που διαμορφώθηκε στη διάρκεια του τριημέρου των Απόκρεων στο νομό Τρικάλων μετά την ραγδαία επιδείνωση που παρουσίασε ο καιρός από το βράδυ της Κυριακής.
Έντονα ήταν τα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν κυρίως την Καθαρά Δευτέρα το νομό Τρικάλων, χωρίς ωστόσο να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων βρέθηκαν το περασμένο τριήμερο σε επιφυλακή.
Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Μιχαλάκης σε συνεργασία με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, την Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων, κατάφεραν μετά από συντονισμό να κρατήσουν το οδικό δίκτυο ανοιχτό.
Το ύψος του χιονιού το πρωί της Δευτέρας άγγιξε τους 80 πόντους με τα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας και της ΔΕΣΕ να δίνουν μάχη για να μην αποκλειστούν κάτοικοι και επισκέπτες που κατέφτασαν από κάθε γωνιά της χώρας στον ορεινό όγκο του νομού.
Ειδικότερα 11 μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας συμμετείχαν στον αποχιονισμό σε ορεινές περιοχές του νομού, ενώ 15 μηχανήματα της ΔΕΣΕ προσπάθησαν και κατάφεραν να κρατήσουν ανοιχτό και προσβάσιμο το εθνικό οδικό δίκτυο.
Σε σημεία του επαρχιακού και εθνικού δικτύου η χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων ήταν απαραίτητη.
«Με τις κατευθύνσεις του περιφερειάρχη Θεσσαλίας και τις συντονισμένες ενέργειες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων, της Πολιτικής Προστασίας, της διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, αλλά και όλων των εργαζομένων, δεν αντιμετωπίσαμε σοβαρά προβλήματα στο νομό», σημείωσε μέσω δηλώσεών του ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης.
Εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών χθες με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων δεν λειτούργησαν τα σχολεία στις Δημοτικές Ενότητες Πινδέων, Πύλης, Αιθήκων, Κλεινοβού, Μαλακασίου, Χασίων, Τυμφαίων, Κόζιακα, Νεράιδας και Μυροφύλλου.

«Συναγερμός»

«Συναγερμός» σήμανε το βράδυ της Καθαρής Δευτέρας στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων και την Αστυνομική Διεύθυνση μετά την είδηση του εγκλωβισμού δυο αυτοκινήτων στα ορεινά δ.δ. Δέσης και Βαθυρέματος. Οι οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα χιόνια, καθώς ο ένας εξ αυτών δεν διέθετε αντιολισθητικές αλυσίδες ενώ ο έτερος παρότι διέθετε, υπέστησαν ζημιά. Αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν και να χρειαστεί η συνδρομή μηχανημάτων της Περιφερειακής Ενότητας για τον απεγκλωβισμό.

Η ΕΡΕΥΝΑ .

Δεν υπάρχουν σχόλια: