Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Κινητοποιήσεις για Αχελώο και Ε65 .

Αποφάσισαν οι φορείς της Καρδίτσας σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γειτονικό Νομό . Έτοιμοι να αναλάβουν δράση για την εκτροπή του Αχελώου, αλλά και για τον Ε65 εμφανίζονται οι Καρδιτσιώτες αντιδρώντας στις τελευταίες αρνητικές εξελίξεις για τα δύο μείζονος σημασίας έργα για τη Δυτική Θεσσαλία.
Ειδικότερα, την αποφασιστικότητά τους για οργάνωση δυναμικών κινητοποιήσεων διατύπωσαν οι τοπικοί φορείς της Καρδίτσας σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε προχθές με πρωτοβουλία της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων, μετά τις δυσμενέστατες εξελίξεις των τελευταίων ημερών τόσο για την εκτροπή του άνω ρου του Αχελώου, όσο και για τον αυτοκινητόδρομο κεντρικής Ελλάδας.
Σε πρώτη φάση, οι φορείς του Νομού (αυτοδιοικητικοί, κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι κ.α.) συμφωνήθηκε να κανονιστεί εντός του επόμενου δεκαημέρου συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών κ. Δ. Ρέππα.
Σε αυτή θα κληθεί να συμμετάσχει ενεργά και η ΠΑΣΕ με σαφείς διεκδικήσεις, την άμεση εξασφάλιση των 10.000.000 ευρώ που απαιτούνται για τα έργα προστασίας της σήραγγας εκτροπής από τον μεγάλο κίνδυνο κατάρρευσης και την απόδοση εγγυήσεων από το ελληνικό δημόσιο σε κατασκευαστές και τράπεζες για την απρόσκοπτη χρηματοδότηση του Ε65 μέχρι την ολοκλήρωσή του.
Πιο συγκεκριμένα για την εκτροπή του Αχελώου, επισημάνθηκε, ότι στην παρούσα φάση προέχει η αξιοποίηση στο έπακρο του πεδίου δράσης που αφήνει το ΣτΕ με την τελευταία του απόφαση για τα υποστηρικτικά έργα στη σήραγγα, μέχρι να απαντήσει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στα προδικαστικά ερωτήματα για το σύνολο των έργων.
Ως προς τον Ε65, υπογραμμίστηκε ότι η διακοπή των εργασιών επιφέρει δεινά στο νομό και σε ολόκληρη τη Δυτική Θεσσαλία, δεδομένου ότι παραπέμπεται - ποιος ξέρει για πόσα χρόνια - στις καλένδες ένα έργο καθοριστικό για την τοπική ανάπτυξη και ευημερία. Παράλληλα δημιουργούνται πολλά μεγάλα προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες από τα ημιτελή εργοτάξια, με τρανό παράδειγμα τον κυκλοφοριακό κυκεώνα στο «Δέλτα Καρδίτσας» και τα σοβαρά αρδευτικά ζητήματα που ανακύπτουν στην περιοχή.
ΕΡΕΥΝΑ .

Δεν υπάρχουν σχόλια: