Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Για τον Ε-65 λέει ; ; ;

Μαγκριώτης: Οι δρόμοι θα γίνουν .

Η Ελλάδα χρειάζεται τους δρόμους και αυτοί θα γίνουν, ξεκαθάρισε μέσω της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ και της εκπομπής «Πρώτη Γραμμή», ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης,...καθώς ορατό είναι το ενδεχόμενο αναστολής των εργασιών για την κατασκευή 5 μεγάλων αυτοκινητόδρομων (μεταξύ αυτών και ο Ε65).

Όπως είπε θα υπάρξουν καθυστερήσεις στα έργα καθώς το δημόσιο έχει χαμηλή χρηματοδότηση. Κατέστησε σαφές ότι τα έργα δεν θα σταματήσουν καθώς υπάρχουν ρήτρες.
Πρόσθεσε ότι είναι αναγκαίες κάποιες διορθώσεις στις τεχνικές αλλαγές όπου υπήρχε μια προχειρότητα στη δημοπράτηση των έργων.
Ανέφερε επίσης ότι το αντίτιμο των διοδίων δεν το παίρνει κάποιος αλλά είναι η βασική χρηματοδότηση των έργων.
Μιλώντας στο ραδιόφωνο του σταθμού ο Κωνσταντίνος Σαββίδης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Συνδέσμων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΠΕΣΕΔΕ) σημείωσε ότι το ευρύτερο δημόσιο χρωστά 2,5 δισ. ευρώ στις κατασκευαστικές και είπε ότι θα δείξει δημοσίως τα αποδεικτικά έγγραφα, μόλις ο κ. Μαγκριώτης δηλώσει ότι παραιτείται. Όπως είπε ο κ. Σαββίδης, πολλοί δήμοι ανέθεσαν προεκλογικά έργα, χωρίς να τα πληρώνουν και ζήτησε να γίνει συμψηφισμός των χρεών των κατασκευαστικών όχι μόνο με το στενό δημόσιο ( όπως έχει ήδη γίνει), αλλά και με το ευρύτερο δημόσιο, γιατί πολλές οφειλές προέρχονται από τους δήμους.
e-enimerosi.

Δεν υπάρχουν σχόλια: