Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Για ορεινές περιοχές .

Το ΚΕΝΑΚΑΠ σε πρόγραμμα για ορεινές περιοχές . 

Η Αναπτυξιακή Τρικάλων ΑΑΕ-ΟΤΑ – ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε. στο πλαίσιο της ανάπτυξης διακρατικών συνεργασιών συμμετέχει ως εταίρος στο διακρατικό πρόγραμμα Lifelong Learning, με ακρωνύμιο «Big Foot» και τίτλο «Προσέγγιση Γενεών σε Απομονωμένες Ορεινές Περιοχές».
Στόχος του προγράμματος «Big Foot» είναι η δημιουργία ενός περιβάλλοντος όπου οι άνθρωποι από διαφορετικές ηλικίες και κοινωνικά στρώματα συγκλίνουν ώστε να καταρρεύσει το φαινόμενο της κοινωνικής απομόνωσης των ηλικιωμένων πολιτών στο βουνό, καθιστώντας τους πολύτιμους πόρους, ενισχύοντας την αυτο-εμπιστοσύνη τους και διατηρώντας και ενισχύοντας, όπου είναι δυνατόν, την παραγωγική και αναγεννητική ικανότητα της βάσης των ανθρώπινων πόρων του βουνού.
Στις 21 και 22 Ιανουαρίου του 2011 στο Gubbio της Ιταλίας θα πραγματοποιηθεί η πρώτη, εναρκτήρια συνάντηση του προγράμματος.
Αντικείμενο της συνάντησης θα είναι η οριστικοποίηση του σχεδίου δράσης, το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, καθώς και η διερεύνηση των «προβλημάτων», των «απαιτήσεων», καθώς και των αναπτυξιακών προοπτικών που αφορούν σε κάθε περιοχή παρέμβασης του προγράμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: