Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Τσάι από αγιόκλημα κατά της γρίπης .

                     ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ .

alt

 
Οι Κινέζοι το χρησιμοποιούν εδώ και εκατοντάδες χρόνια ως  « προληπτικό φάρμακο » κατά της γρίπης .
Τώρα όπως αναφέρει δημοσίευμα της MailOnline , οι επιστήμονες απέδειξαν για πρώτη φορά , ότι ένα συστατικό που περιέχεται στο τσάι από αγιόκλημα λειτουργεί σαν «ιογενής πενικιλίνη» για να καταπολεμά τη γρίπη .
Ερευνητές από την Κίνα απέδειξαν , ότι ένα φυσικό προϊόν μπορεί να « στοχοποιήσει » απ' ευθείας τον ιό , ο οποίος εξελίσσεται και μεταλλάσσεται γρήγορα , με αποτέλεσμα να γίνεται ανθεκτικός στα εμβόλια .
Μέχρι τώρα τα αντιβιοτικά ήταν οι « μαγικές σφαίρες » κατά της πλειοψηφίας των λοιμώξεων .
Όμως η ανακάλυψη αυτή , ότι δηλαδή ένα φυσικό προϊόν μπορεί να λειτουργήσει με τον ίδιο τρόπο , ίσως οδηγήσει σε νέες θεραπείες κατά του ιού της γρίπης .
Υπάρχουν περίπου 180 ποικιλίες από αγιόκλημα στον κόσμο , οι περισσότερες από τις οποίες υπάρχουν στην Κίνα .
Ερευνητές από το τμήμα Επιστημών Ζωής του πανεπιστημίου Nanjing βρήκαν , ότι μια ουσία (MIR2911) που υπάρχει στο φυτό «στοχεύει» άμεσα τον ιό της γρίπης Α .
Η εποχιακή γρίπη είναι ένα στέλεχος είτε της γρίπης Α ή της γρίπης Β .
Οι σοβαρές πανδημίες , που κατά καιρούς έχουν « χτυπήσει » όλον τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της γρίπης των χοίρων και της γρίπης των πτηνών , είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα στελέχη του ιού της γρίπης Α .
Πειράματα που έγιναν σε ποντίκια έδειξαν , ότι η ουσία αυτή « χτύπησε » διάφορους τύπους της γρίπης τύπου Α , ενώ σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Cell Research , η ουσία αυτή ίσως να λειτουργεί και κατά του ιού Έμπολα .
Οι βοτανολόγοι χρησιμοποιούν το αγιόκλημα για τις αντιφλεγμονώδεις , αντιβακτηριακές και ηρεμιστικές ιδιότητές του .
Στην ιαπωνική και κινέζικη ιατρική χρησιμοποιείται ακόμη και για την αντιμετώπιση του πυρετού , της διάρροιας και των δερματικών λοιμώξεων .
Πηγή: newwbeast.gr
Thessalianews .

Δεν υπάρχουν σχόλια: