Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Έκθεση φωτογραφίας στα Τρίκαλα για τα Τζουμέρκα .

 Έκθεση φωτογραφίας στα Τρίκαλα για τα Τζουμέρκα

Έκθεση φωτογραφίας στα Τρίκαλα για τα Τζουμέρκα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων , Περιστερίου και χαράδρας Αράχθου στα Τρίκαλα σε συνεργασία με Δήμο Τρικκαίων και τη Φωτογραφική Ομάδα Τρικάλων με θέμα « Τζουμέρκα – Περιστέρι – Ασπροπόταμος : Δημιουργήματα της Φύσης και του Ανθρώπου » .
Η έκθεση εγκαινιάστηκε το βράδυ του Σαββάτου, 8 Νοεμβρίου 2014 και θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό στο Οθωμανικό τέμενος « Κουρσούμ Τζαμί » μέχρι και την προσεχή Πέμπτη από ώρα 10.00-13.00 και 18.00-21.00 .
Η έκθεση πλαισιώνεται με μεγαλόπρεπα μνημεία της Φύσης και της Κτίσης , με τα οποία είναι σπαρμένη η προστατευόμενη περιοχή του Εθνικού Πάρκου , που έχουν αποθανατίσει οι «κλέφτες του χρόνου» , οι καλλιτέχνες φωτογράφοι ( επαγγελματίες ή ερασιτέχνες ) που έχουν περιηγηθεί στην προστατευόμενη περιοχή του Εθνικού Πάρκου , ώστε ο επισκέπτης να αποκομίσει μια ολοκληρωμένη εικόνα , όχι μόνο της ανεξάντλητης ομορφιάς που καθηλώνει , αλλά και της παράδοσης και της σύγχρονης ζωής στα Τζουμέρκα , στο Περιστέρι και στον Ασπροπόταμο .
Στα εγκαίνια της έκθεσης παραβρέθηκε oΥπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κος Κώστας Σκρέκας , ο οποίος έδωσε συγχαρητήρια στους διοργανωτές για τα ενδιαφέροντα στοιχεία που παρουσιάζει η έκθεση φωτογραφίας και στάθηκε κυρίως στον πρωταρχικό σκοπό της ίδρυσης του Εθνικού Πάρκου , που δεν είναι άλλος παρά η αρμονική συνύπαρξη Ανθρώπου και Φύσης .
Επιπροσθέτως , ο κος Υπουργός τόνισε ότι από την πλευρά του θα στηρίξει την ευόδωση των στόχων του Φορέα Διαχείρισης .
Πιο μπροστά το λόγο είχε ο κος Νικ. Τόλιας , μέλος του Δ.Σ. και Αντιδήμαρχος Πύλης , ο οποίος  μετέφερε το χαιρετισμό και τις ευχές του Προέδρου του ΔΣ του ΦΔ κου Χρ. Χασάνη , καθώς και του κου Χρ. Γακόπουλου , μέλος του ΔΣ του ΦΔ και Περιφερειακό Σύμβουλο Τρικάλων .
Εν συνεχεία, ο κος Τόλιας υπογράμμισε ότι ο Φορέας δίνει μεγάλη βαρύτητα στην προβολή και ανάδειξη του φυσικού πλούτου και της πολιτιστικής φυσιογνωμίας της προστατευόμενης περιοχής του Εθνικού Πάρκου .
 Ο κος Αθαν. Μπαζούκας , Γραμματέας του ΔΣ του ΦΔ πρόσθεσε ότι η εν λόγω έκθεση λειτούργησε με μεγάλη επιτυχία στα Ιωάννινα , στην Άρτα και από σήμερα στα Τρίκαλα . Επίσης , ανέφερε ότι γίνονται προσπάθειες να μεταφερθεί εμπλουτισμένη και βελτιωμένη στην Αθήνα .
Ήδη οι προπαρασκευαστικές εργασίες για τη λειτουργία της στην Αθήνα προχωρούν ικανοποιητικά .
Ο κος Δημ. Βουρλίτσης , Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Καλαμπάκας και πρώην μέλος στο ΔΣ του Φορέα επισήμανε  ότι «η προσπάθεια που ξεκίνησε ο Φορέας Διαχείρισης το έτος 2009 , του οποίου είχα την τιμή να είμαι μέλος του πρώτου ΔΣ του Φορέα πλέον αποδίδει καρπούς .
Η συνδρομή του Φορέα στην ανάπτυξη και στην προστασία της ευρύτερης περιοχής είναι σημαντική» .
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμπάκας εκπροσωπήθηκε από τον κο Γρηγ. Χαρισιάδη, ο οποίος τόνισε ότι η υπηρεσία έχει το ρόλο της προστασίας ενός τμήματος του Εθνικού Πάρκου και με τη συνεργασία του Φορέα προσπαθεί να κρατήσει αυτή τη φυσική ομορφιά αναλλοίωτη .
Τέλος , ο συνδιοργανωτής Δήμος εκπροσωπήθηκε από την κα Ντίνα Δήμα , Πρόεδρο Εργατικού Κέντρου και Δημοτική Σύμβουλος Τρικάλων και η Φωτογραφική Ομάδα από τον κο Θανάση Σπανιά .
Επίσης, μετείχαν άλλοι εκπρόσωποι των Δημοτικών , Περιφερειακών Αρχών , εκπρόσωποι Συλλόγων εντός του Εθνικού Πάρκου , υπηρεσιακά στελέχη του Φορέα και μέλη της Φωτογραφικής Ομάδας Τρικάλων .
Κλείνοντας, εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες σε όλους όσοι στήριξαν και στηρίζουν την προσπάθεια μας αυτή .

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ .
 
Trikalavoice .

Δεν υπάρχουν σχόλια: