Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ : Ξεκινούν καλλιέργεια μύρτιλλων . . . .


Η αγάπη προς την Μητέρα Γη και η πρόθεση να προσφέρουν μια ζωντανή τροφή που πραγματικά θρέφει τον άνθρωπο αποτέλεσαν τα βασικά κίνητρα των δύο οικογενειών Χατζηϊωάννου και Παπαϊωάννου για να ξεκινήσουν τις βιολογικές καλλιέργειες μύρτιλλων σε μια εξαιρετικά όμορφη και αρμονική τοποθεσία στην Κυψέλη στα Τζουμέρκα Άρτας .
Τα μύρτιλλα ως είδος καλλιέργειας επιλέχθηκαν μετά από μια εκτενή έρευνα εξαιτίας της πολύ υψηλής θρεπτικής τους αξίας που βελτιώνουν και υποστηρίζουν την καλή λειτουργία ολόκληρου του οργανισμού.
Πολλοί λένε ότι πρόκειται για έναν διατροφικό θησαυρό. Κατέχουν μια από τις υψηλότερες θέσεις στην κλίμακα τροφών πλούσιες σε αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως είναι τα φλαβονοειδή, οι ανθοκυανίνες -οι ουσίες που χαρίζουν το ιδιαίτερο κυανό χρώμα στα μύρτιλλα-, τα καροτενοειδή και οι πολυφαινόλες.
Είναι πλούσια σε βιταμίνες Α,C, E, Κ, και με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες αλλά και εξαιρετική πηγή μαγνησίου και άλλων μετάλλων όπως, σελήνιο, ψευδάργυρο, κάλιο.
Ενώνοντας δυνάμεις, κυρίως όμως μεράκι και αγάπη για τον τόπο και για τη γη, κατάφεραν ανάμεσα στα βουνά να δημιουργήσουν ένα μικρό θαύμα. Και μαζί με τα μύρτιλλα να προχωρούν πλέον στην παραγωγή κι άλλων βιολογικών προϊόντων, με κορυφαίο το μέλι.
Προσηλωμένοι στην υψηλή ποιότητα έχουν καταφέρει ήδη να ξεχωρίζουν και να αποτελούν σημείο αναφοράς για τον κλάδο του αγροτουρισμού.

epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: