Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Τον... πετσοκόβουν τον Ε-65 ! ! ! !

 

Τον... πετσοκόβουν τον Ε-65!

Ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε χθες ότι τα έργα ξεκινούν ξανά, τελικά ο δρόμος θα φτάνει ως τα Τρίκαλα, αλλά από εκεί και μετά… βλέπουμε σε βάθος τριετίας (… κι αν!)…
Ο Ε-65 κανονικά θα έπρεπε να συνδέει την ΠΑΘΕ, από τη ύψος της Λαμίας, με την Εγνατία Οδό, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα. Τουλάχιστον θα φτάνει ως τα Τρίκαλα, καθώς υπήρχε η σκέψη να σταματάει στην… Καρδίτσα!...
Ο Κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε την καταρχήν συμφωνία κυβέρνησης και παραχωρησιούχων για την επανεκκίνηση των τεσσάρων μεγάλων αυτοκινητοδρόμων. Ήδη είχε υπάρξει συμφωνία για τα έργα της Ολυμπίας Οδού και του Αυτοκινητοδρόμου Αιγαίου και την Τρίτη το βράδυ επετεύχθη συμφωνία και για την Ιόνια Οδό και τον Ε-65. Αμέσως ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός κι αφού έγινε και η ενημέρωση των κομμάτων της συγκυβέρνησης, ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Σταύρος Καλογιάννης προχώρησαν στην ανακοίνωση της καταρχήν συμφωνίας.
Σύμφωνα με αυτή:
Περιορίζεται το φυσικό αντικείμενο του συνόλου των έργων, με το 20% εξ αυτών να μετατίθεται σε δεύτερη φάση. Στόχος ειναι κι αυτά να προωθηθούν εντός τριετίας, ωστόσο δεν ξεκαθαρίστηκε απο ποια πηγή θα χρηματοδοτηθούν.
Πρόκειται για το τμήμα Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα της Ολυμπιας Οδού και τα τμήματα Τρίκαλα-Εγνατία και Λαμία-Ξυνιάδα του Ε-65.
Το υπόλοιπο 80% των έργων προχωρούν κανονικά. Συνολικά πρόκειται να υλοποιηθούν 956 χλμ. απο τα 1.204 χλμ. που προβλεπόταν αρχικά, καλύπτοντας το 95% του κυκλοφοριακού φόρτου .
Στόχος της κυβέρνησης ειναι μέχρι την άνοιξη να έχει ολοκληρωθεί και το δύσκολο κομματι της διαπραγμάτευσης με τις 43 τράπεζες που εμπλέκονται και τον Απρίλιο να "πιάσουν δουλειά οι μπουλντόζες".
Ανακοινώθηκε επίσης οτι δεν θα υπάρξει αλλαγή στην πολιτική των διοδίων για τα οποία ήδη υπάρχει απώλεια εσόδων της τάξης του 45% .
Trikalavoice .

Δεν υπάρχουν σχόλια: