Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Καινούργια - φθινοπωρινά - φρούτα . . . . . . .

Αλλαγή σκυτάλης στον Δήμο Πύλης .Αντιδήμαρχοι που φεύγουν και αντιδήμαρχοι (έστω και χωρίς σίγουρα αντιμισθία) που έρχονται από 1η Νοεμβρίου . 


Αλλαγή σκυτάλης από 1η Νοεμβρίου για τους αντιδημάρχους του Δήμου Πύλης .
Οι νυν αντιδήμαρχοι αλλά και η δημοτική ομάδα της συμπολίτευσης γνωρίζουν ότι η θητεία των νυν έξι αντιδημάρχων έχει ημερομηνία λήξης τα τέλη Οκτωβρίου. Πρόκειται για τους κυρίους Γιάννη Κουτσονάσιο, Ηλία Λαμπρογιώργο, Βάιο Πάλλα, Θανάση Πλαβό, Γιάννη Σουφλιά και Νίκο Τόλια που ήταν οι πρώτοι «καλλικρατικοί» αντιδήμαρχοι του διευρυμένου Δήμου Πύλης. Όπως είχε προκαθοριστεί από την αρχή της παρούσας δημοτικής περιόδου, η θητεία των αντιδημάρχων δεν θα ήταν δύο έτη αλλά μέχρι τέλος Οκτωβρίου προκειμένου να μοιραστεί ισομερώς η θητεία των αντιδημάρχων στην παρούσα «κουτσουρεμένη» δημαρχειακή περίοδο. Υπενθυμίζεται ότι οι επόμενες δημοτικές εκλογές δεν θα είναι μετά από δύο χρόνια, δηλαδή, τον Νοέμβριο του 2014 αλλά τον Ιούνιο του 2014 μαζί με τις ευρωεκλογές αφού ο νόμος Ραγκούση επέβαλε την ταυτόχρονη πραγματοποίηση αυτοδιοικητικών εκλογών και ευρωεκλογών για λόγους, κυρίως, εξοικονόμησης πόρων.
Επομένως, οι αντιδήμαρχοι στο Δήμο Πύλης θα έχουν θητεία κατά δύο μήνες μικρότερη των δύο ετών. Το ζήτημα όμως, είναι ποιοι θα είναι αυτοί οι αντιδήμαρχοι και κυρίως, ποιοι θα μείνουν από 1η Ιανουαρίου οπότε από την αναθεώρηση του «Καλλικράτη» που ψήφισε η προηγούμενη Βουλή κατόπιν πρότασης του κ. Γιαννίτση, προβλέπονται αντιδήμαρχοι δύο ταχυτήτων. Οι αντιδήμαρχοι που θα πληρώνονται έστω και με τις μειωμένες αποδοχές – αντιμισθίες που αποφασίστηκαν τελευταία και οι άμισθοι αντιδήμαρχοι.
Συνεπώς, ο λόγος ανήκει στον δήμαρχο Πύλης κ. Κώστα Κουφογάζο ο οποίος καλείται να λάβει της αποφάσεις για τους ποιοι θα τον πλαισιώνουν την επόμενη περίοδο μέχρι τις δημοτικές εκλογές.
Το θέμα του προέδρου .
Εκτός των αντιδημάρχων βέβαια, με ενδιαφέρον αναμένονται και οι αποφάσεις για τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, θέση που μέχρι στιγμής καταλαμβάνει ο κ. Γιώργος Παναγιώτου.
Συμπερασματικά, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται με ενδιαφέρον μεταξύ των μελών της συμπολίτευση στον Δήμο Πύλης μιας και θα ληφθούν αποφάσεις οι οποίες ενδέχεται να επηρεάσουν, είτε θετικά, είτε αρνητικά, τη συνοχή της πλειοψηφίας .

ΕΡΕΥΝΑ .

Δεν υπάρχουν σχόλια: