Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Τρέχουν όλοι για καυσόξυλα .

Περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά φέτος οι αυξημένες ανάγκες του κόσμου σε καυσόξυλα, απόρροια των επερχόμενων ανατιμήσεων στο πετρέλαιο θέρμανσης, έχουν ωθήσει αρκετούς στην παρανομία και στην κοπή δένδρων χωρίς τις απαιτούμενες άδειες .

Τρέχουν όλοι για καυσόξυλα

Σε τοπικό επίπεδο από την έναρξη της περιόδου έχουν εντοπιστεί πάνω από 25 περιπτώσεις λαθροϋλοτομιών από τα αρμόδια ελεγκτικά κλιμάκια του Δασαρχείου Τρικάλων, ενώ μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί 900 αιτήσεις από πολίτες για την κοπή καυσόξυλων, με τις περισσότερες να έχουν ικανοποιηθεί.
Όπως αναφέρει σε δηλώσεις του στην «Ε» ο διευθυντής Δασών κ. Χρ.Κουτσονάσιος «σήμερα υπάρχει αυξημένη ζήτηση από όλους τους συμπολίτες μας σε καυσόξυλα. Οι δασικές υπηρεσίες μας στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους έχουν εντείνει τους σχετικούς ελέγχους στην προσπάθεια τους να αποτρέψουν και να περιορίσουν τυχόν παραβάσεις παράνομων υλοτομιών και παράνομης μεταφοράς δασικών προϊόντων».
Συμπληρώνει μάλιστα ότι «οι πολίτες σε ένα μεγάλο βαθμό έχουν ευαισθητοποιηθεί και προκειμένου να είναι νόμιμοι προβαίνουν σε υποβολή αιτήσεων στα δασαρχεία, οι οποίες μετά από την εξέτασή τους από τα αρμόδια δασικά όργανα σε μεγάλο βαθμό ικανοποιούνται οι ανάγκες τους σε καύσιμη ύλη».
Όσοι κατά τον έλεγχο συλλαμβάνονται παραπέμπονται στη δικαιοσύνη σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τη δασική νομοθεσία με το δασαρχείο μέσα από το υπάρχον προσωπικό που διαθέτει να καταφέρνει να ανταπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες φύλαξης .
e-enimerosi . 

Δεν υπάρχουν σχόλια: