Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Πολλά τα προβλήματα, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα πολλά χωριά .

Δυσκολεύει το έργο του αποχιονισμού στον ορεινό όγκο .
Κάτω από αντίξοες συνθήκες δίνεται η μάχη του αποχιονισμού στον ορεινό όγκο της Πύλης.
Η νέα επιδείνωση που παρουσιάστηκε χθες με νέες χιονοπτώσεις και πτώση της θερμοκρασίας δημιούργησε πρόσθετα προβλήματα στον ήδη επιβαρυμένο από τον χιονιά των προηγούμενων ημερών ορεινό όγκο της Πύλης.
Η προσπάθεια να μείνουν ανοιχτές οι βασικές οδικές αρτηρίες προς την περιοχή της Άρτας συνεχίστηκε και χθες. Όπως δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Ηλίας Λαμπρογιώργος ο οποίος βρέθηκε και χθες στον ορεινό όγκο, τα συνεργεία παρότι βρίσκονται επί δέκα σχεδόν ημέρες στον ορεινό όγκο για το έργο του αποχιονισμού δίνουν μία πραγματική μάχη για να παραμείνει ανοιχτό το βασικό οδικό δίκτυο. Ο ίδιος πρόσθεσε πως στις περισσότερες περιοχές του ορεινού όγκου το χιόνι έχει ήδη περάσει τα δύο μέτρα ύψος, ενώ ένθεν και ένθεν του δρόμου έχουν συσσωρευτεί λόγω του συνεχιζόμενου αποχιονισμού τεράστιες ποσότητες χιονιού.
Τα προβλήματα από τη χιονόπτωση είναι διαρκή. Στο ηλεκτρικό ρεύμα που «έπεσε» και χθες σε αρκετά χωριά. Όπως τόνισε ο κ. Λαμπρογιώργος, χθες το μεσημέρι καταβάλλονταν προσπάθεια να δοθεί στο ρεύμα από το Νεραιδοχώρι και προς την Πύρρα. Τα προβλήματα με το ηλεκτρικό ρεύμα, πάντως, είναι συνεχή στον ορεινό όγκο.
Συνεχείς είναι οι εκκλήσεις από πλευράς των κτηνοτρόφων για να αποκατασταθεί η πρόσβαση προς τις μονάδες τους. Ωστόσο, ο μηχανολογικός εξοπλισμός για τον αποχιονισμό έχει επικεντρωθεί στις βασικές αρτηρίες οπότε η ανταπόκριση δεν είναι αυτή που αναμένουν οι κτηνοτρόφοι.
Τέλος να σημειωθεί πως με απόφαση του δημάρχου Πύλης κ. Κων/νου Κουφογάζου τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλου του Δήμου Πύλης δεν λειτούργησαν χθες Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012 για λόγους χιονόπτωσης και παγετού.
ΕΡΕΥΝΑ .

Δεν υπάρχουν σχόλια: