Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Αύριο στο " Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας " .

Η ΝΕΡΑΪΔΑ ΣΤΗΝ "ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ" .
Υπενθυμίζουμε ότι η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, διοργανώνει την ετήσια πανηγυρική της εκδήλωση «Η ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ», την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012, στις 10 π.μ., στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
Στην πολιτιστική αυτή εκδήλωση που θεωρείται (και είναι) η κορυφαία της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας, θα συμμετέχουν οι ορχήστρες Νίκου Φιλιππίδη, Κώστα Βέρδη, Ηλία Πλαστήρα, Λαλητάδες, περί τα εβδομήντα χορευτικά συγκροτήματα απ' όλη την Ελλάδα, δύο χιλιάδες και πλέον χορευτές, με μια πληθώρα κορυφαίων δεξιοτεχνών της ηπειρώτικης μουσικής παράδοσης καθώς και πολυφωνικών και χορωδιακών σχημάτων.
Στην εκδήλωσηθα έχει την τιμητική της και η ΝΕΡΑΪΔΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, με τη συμμετοχή του χορευτικού συγκροτήματος του χωριού, που προετοιμάστηκε από το χοροδιδάσκαλο Σπύρο Νεραϊδιώτη για να παρουσιάσει χορούς της Θεσπρωτίας με τις παραδοσιακές ενδυμασίες που παραχώρησε ειδικά για την εκδήλωση αυτή ο Αρτινός Σύλλογος Νεράιδας .
Φέτος η «ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ» είναι αφιερωμένη στις επετείους των 100 χρόνων από την Απελευθέρωση της Ηπείρου και τα 75 χρόνια της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, στους διαχρονικούς αγώνες των Ηπειρωτών και το επίκαιρο περιεχόμενό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: