Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Το χιόνι έφτασε το 1,5 μέτρο!

Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας πλήττει το νομό Τρικάλων από χθες, με έντονες βροχοπτώσεις στα πεδινά και συνεχή χιονόπτωση στα ορεινά, με αποτέλεσμα να έχει ανέβει επικίνδυνα η στάθμη των ποταμών.

Το χιόνι έφτασε το 1,5 μέτρο!
Το ύψος του χιονιού σε ορισμένα σημεία του ορεινού όγκου έχει φτάσει το 1,5 μέτρο, ενώ η κίνηση των οχημάτων γίνεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.
Από την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων καταβάλλονται προσπάθειες να διατηρηθεί ανοιχτό το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού. Χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων απαιτείται στην ε.ο.Τρικάλων-Ιωαννίνων, από τα 30ο έως το 65ο χλμ, στην εθνική οδό Τρικάλων-Γρεβενών,από το 30ο έως το 54ο χλμ, στην εθνική οδό Τρικάλων-Αρτας, από το 21ο(Ελάτη) έως το 45ο χλμ και στην επαρχιακή οδό Πύλης –Μεσοχώρας από το 4ο χλμ έως το 25ο χλμ (Μεσοχώρα). Στην εθνική οδό Τρικάλων-Ιωαννίνων, υπάρχει προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών οχημάτων άνω των 3,5 τόνων, από 31η χ/θ(Μουργκάνι), έως 63,2η χ/θ (Α/Κ Παναγιάς). Επίσης με αλυσίδες κινούνται και τα οχήματα από τον κόμβο Παναγιάς ως τον κόμβο Μετσόβου, στην Εγνατία οδό, ενώ οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν ιδιαίτερα το έργο του αποχιονισμού.
Λόγω της έντονης χιονόπτωσης στον δήμο Πύλης είναι αποκλεισμένα (22) δημοτικά διαμερίσματα και στο δήμο Καλαμπάκας (30) δημοτικά διαμερίσματα.
Σήμερα δεν λειτούργησαν όλα τα σχολεία από την Πύλη και πάνω, ενώ στο δήμο Καλαμπάκας έμειναν κλειστά όλα τα σχολεία στις δημοτικές ενότητες Κλεινοβού, Μαλακασίου και Χασίων, το δημοτικό Ελαφίου στην Καστανιά και το σχολείο Βλαχάβας.
Ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης συνιστά σε όλους τους οδηγούς που κινούνται στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού Τρικάλων, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να κάνουν χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων όπου αυτές χρειάζονται και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των ανδρών της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «λόγω του νέου κύματος κακοκαιρίας που πλήττει από την Δευτέρα το νομό μας και που θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή συνιστώ σε όλους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουνε τις άσκοπες μετακινήσεις. Το ύψος του χιονιού σε ορισμένες περιοχές του ορεινού μας όγκου έχει φθάσει το 1,5 μέτρο. Όλα τα μηχανήματα και το ανθρώπινο δυναμικό της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων βρίσκονται επί ποδός, προκειμένου οι τρικαλινοί πολίτες αλλά και οι διερχόμενοι οδηγοί να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα κατά την μετακίνησή τους, όπως έγινε και προ ημερών που αντιμετωπίσαμε με επιτυχία το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας, διατηρώντας το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο ανοιχτό».
Οσον αφορά τις προγνώσεις της ΕΜΥ προβλέπουν χιονόπτωση ακόμα και στα πεδινά των Τρικάλων από απόψε το βράδυ μέχρι και το μεσημέρι της Τετάρτης, με τις υπηρεσίες του δήμου Τρικκαίων να είναι σε επιφυλακή.
e-enimerosi .

Δεν υπάρχουν σχόλια: