Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Ξεπέρασε τα 2 μέτρα το χιόνι!

Κύμα κακοκαιρίας . . .


Σε κλοιό ενός δυνατού κύματος κακοκαιρίας, για τρίτη ημέρα, παραμένουν και σήμερα τα ορεινά του νομού Τρικάλων με το ύψος του χιονιού σε ορισμένα σημεία να ξεπερνά ακόμα και τα 2 μέτρα.
Οι περιοχές που πλήττονται περισσότερο είναι στα ορεινά του δήμου Πύλης (Ελάτη-Περτούλι-Νεραϊδοχώρι κ.α), στον Ασπροπόταμο, στην Καστανιά κ.α. Τα μηχανήματα της περιφερειακής ενότητας Τρικάλων, αλλά και των δήμων Πύλης και Καλαμπάκας βρίσκονται συνεχώς στους δρόμους για να τους κρατήσουν ανοιχτούς με δυσκολία, καθώς η κίνηση διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.
Ειδικότερα μέχρι και σήμερα το μεσημέρι αλυσίδες απαιτούνται στην ε.ο. Τρικάλων - Ιωαννίνων, από 30ο έως 65ο χλμ., στην ε.ο. Τρικάλων – Γρεβενών, από 30ο έως 54ο χλμ., στην ε.ο. Τρικάλων - Άρτας, από 21ο χλμ. (Ελάτη), έως 456ο χλμ., στην επαρχιακή οδό Πύλης – Μεσοχώρας, από 4ο χλμ έως 25ο χλμ. (Μεσοχώρα) και στο υπόλοιπο ορεινό δίκτυο.
Στην ε.ο. Τρικάλων-Ιωαννίνων υπάρχει προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών οχημάτων άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από το 31ο χλμ (θέση Μουργκάνι μέχρι 63ο χλμ) είσοδος – έξοδος Εγνατίας οδού, όπως και στην επαρχιακή οδό Κλοκοτου-Προαστίου, στο ύψος της γέφυρας Κλοκοτού λόγω της υπερχείλισης των νερών του Πηνειού.
Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Χρ. Μιχαλάκης εδώ και ημέρες συντονίζει το όλο έργο του αποχιονισμού, ενώ αποκλεισμένα παραμένουν πάνω από 40 χωριά στην περιοχή της Πύλης και της Καλαμπάκας. Κλειστά έμειναν τα σχολεία πάνω από τα στενά της Πύλης και όλες οι σχολικές μονάδες στο δήμο Καλαμπάκας .
Thessalianews .

Δεν υπάρχουν σχόλια: