Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Πρόγραμμα για τη βιολογική γεωργία .

Οι αιτήσεις των Τρικαλινών ενδιαφερομένων μπορούν να υποβάλλονται μέχρι 23 Δεκεμβρίου 2011 . 
Από τις 29 Νοεμβρίου μέχρι και τις 23 Δεκεμβρίου έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους και οι Τρικαλινοί ενδιαφερόμενοι παραγωγοί για διετή παράταση στο Μέτρο 214 για τη βιολογική γεωργία, μετά τη δημοσίευση της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος.
Οι αιτήσεις υποβάλλονται ανάλογα με το ΑΦΜ. Οι αιτούντες µε ΑΦΜ που λήγουν σε 1, 2 και 3 καταθέτουν τις αιτήσεις ενίσχυσης µέχρι 6 Δεκεμβρίου, όσων το ΑΦΜ λήγει σε 4, 5 και 6 µέχρι 14 Δεκεμβρίου, σε 7 και 8 µέχρι 19 Δεκεμβρίου και σε 9 και 0 µέχρι 23 Δεκεμβρίου. Για την παρούσα πρόσκληση το σύνολο των πιστώσεων ανέρχεται σε 25 εκατ. ευρώ. Το µέτρο 2.1.4. του ΠΑΑ 2007 – 2013 συγχρηµατοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταµείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ) µε ποσοστό από 50-85%, ανάλογα µε τον τόπο εφαρµογής (Περιφέρεια Σύγκλισης, Περιφέρεια µη σύγκλισης, µικρά νησιά Αιγαίου Πελάγους) και από εθνικούς πόρους, σύµφωνα µε το χρηµατοδοτικό σχέδιο του µέτρου.
Η δράση 1.1 «Βιολογική γεωργία» έχει ως στόχο:
• την προστασία των φυσικών πόρων (έδαφος, νερό, αέρας) και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας
• την αειφόρο ανάπτυξη
• την προσφορά εγγυήσεων στους καταναλωτές για ασφαλή γεωργικά προϊόντα
Δικαιούχοι με δικαίωμα παράτασης
Κριτήρια Ένταξης
Σε γενικές γραμμές, ως δικαιούχοι με δικαίωμα παράτασης στο πλαίσιο της δράσης 1.1 μπορούν να κριθούν φυσικά και νομικά πρόσωπα τα οποία πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:
Κριτήρια Ένταξης
Τα κριτήρια ένταξης των δικαιούχων διακρίνονται σε κριτήρια επιλεξιμότητας και κριτήρια επιλογής.
Οι ενδιαφερόμενοι προκειμένου να κριθούν δικαιούχοι με δικαίωμα παράτασης για τη δράση 1.1 «Βιολογική γεωργία», πρέπει να πληρούν τα παρακάτω κριτήρια επιλεξιμότητας.
I. Κριτήρια Επιλεξιμότητας:
α. Να υποβάλλουν, με τη διαδικασία της παραγράφου 7 «Υποβολή Αιτήσεων Ενίσχυσης – Απαιτούμενα Δικαιολογητικά», αίτηση ενίσχυσης στην οποία περιλαμβάνονται τα αγροτεμάχια της εκμετάλλευσής τους, που πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
• Είναι δηλωμένα στην ΑΕΕ του 2011 του ενδιαφερόμενου. Δεν είναι δυνατόν να συμπεριληφθούν αγροτεμάχια που δεν είναι δηλωμένα στην ΑΕΕ του 2011 του ενδιαφερόμενου
• Κατέχονται νόμιμα σε όλη την περίοδο δέσμευσης, γεγονός που τεκμηριώνεται με την προσκόμιση των απαιτούμενων δικαιολογητικών. Αποκλείονται αγροτεμάχια που είναι ενταγμένα στο μέτρο της δάσωσης γεωργικών γαιών ή σε άλλη γεωργοπεριβαλλοντική δράση. Εξαίρεση αποτελούν οι δράσεις 1.1 «Βιολογική γεωργία» και 1.2 «Βιολογική κτηνοτροφία», οι οποίες είναι δυνατόν να συνδυαστούν για διαφορετικά αγροτεμάχια της εκμετάλλευσης
• Διαθέτουν σύμβαση με εγκεκριμένο Οργανισμό Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων
• Το ελάχιστο μέγεθος των υπό ένταξη αγροτεμαχίων ανέρχεται σε 1 στρέμμα, το οποίο δεν πρέπει να μειώνεται σε όλη τη διάρκεια της περιόδου δέσμευσης.

ΕΡΕΥΝΑ .

Δεν υπάρχουν σχόλια: