Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Ελπίδες για ανάκαμψη από τους επιχειρηματίες του ορεινού όγκου των Τρικάλων .

Περιμένουν χιόνια και Χριστούγεννα οι επαγγελματίες των ορεινών .


Με το βλέμμα στις καιρικές συνθήκες αλλά και στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις είναι οι επιχειρηματίες του ορεινού όγκου των Τρικάλων. Ήδη οι προετοιμασίες στα ορεινά είναι πυρετώδεις για να προετοιμαστούν για την υποδοχή των επισκεπτών και να δημιουργήσουν ένα κλίμα ζεστασιάς και θαλπωρής στους εκδρομείς που θα αποφασίσουν να επισκεφθούν την περιοχή μας κατά τους χειμερινούς μήνες.
Ήδη τα πρώτα χιόνια έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα αισιοδοξίας στα ορεινά, που αποτελούν ένα κλασσικό πόλο έλξης επισκεπτών για τους χειμερινούς μήνες. Εκτός αυτού όμως, σημαντικά αναμένεται να επηρεάσουν την κίνηση και οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που φέτος για πρώτη φορά διοργανώνονται στο Μύλο Ματσόπουλου και οι οποίες ήδη έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον πολιτών από όλη την Ελλάδα.
Όπως τόνισε και ο πρόεδρος του συλλόγου Ξένιος Ζευς κ. Ηλίας Φιλοκώστας, τα πρώτα τηλεφωνήματα είχαν ξεκινήσει ακόμη και πριν ανακοινωθεί το επίσημο πρόγραμμα των εκδηλώσεων. Φαίνεται λοιπόν ότι η περιοχή είχε ανάγκη από μία διοργάνωση για να μπορέσει να μπει στο χάρτη των προορισμών των Χριστουγέννων. Από την επίσημη πλέον ανακοίνωση του προγράμματος των εκδηλώσεων, τα τηλεφωνήματα για πληροφορίες αλλά και κρατήσεις είναι αυξημένα. Ο κόσμος φαίνεται να ενημερώθηκε από το διαδίκτυο και αρκετοί σχεδιάζουν την επίσκεψη στο νομό Τρικάλων για την εορταστική περίοδο γεγονός ενθαρρυντικό για τους ορεινούς επιχειρηματίες αλλά και την ευρύτερη περιοχή.
Όπως είναι αναμενόμενο, το κλίμα που θα διαμορφωθεί στην περιοχή θα είναι μια καλή αφορμή για να κινηθεί η τοπική αγορά αλλά και να αλλάξει και η ψυχολογία των Τρικαλινών πολιτών που φαίνεται ότι τα προβλήματα δεν τους αφήνουν περιθώρια να σχεδιάσουν ψυχαγωγικές εξορμήσεις. Ωστόσο, το εορταστικό περιβάλλον όπως είναι φυσικό δεν μπορεί παρά να τους παρασύρει για λίγο από την δύσκολη καθημερινότητα.

ΕΡΕΥΝΑ .

Δεν υπάρχουν σχόλια: