Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Και η γέφυρα Αλεξίου στον διευρυμένο δήμο Πύλης θα ανήκει . Και απο εκεί άνθρωποι θα περνάνε . Γι'αυτό το έργο δεν βλέπω να κόπτετε κανείς ! ! ! !

Οδός Τρικάλων – Πύλης: Ανεξήγητη καθυστέρηση;
Αιχμές Βλαχογιάννη για την μη δημοπράτηση του έργου, καθώς δεν τηρήθηκαν οι δεσμεύσεις Γερακούδη .
Πολύς λόγος έχει γίνει για τον δρόμο Τρικάλων - Πύλης και την ανάγκη κατασκευής νέου οδικού δικτύου, μιας και η διέλευση μέσα από κατοικημένες περιοχές, έχει σταθεί αφορμή για πολλά τροχαία ατυχήματα και θανατηφόρες συγκρούσεις.
Εκείνο που έχει σημασία, είναι πως το έργο είναι έτοιμο προς δημοπράτηση, καθώς η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Τρικάλων, έχει ολοκληρωμένο τον φάκελο εδώ και καιρό, ωστόσο δεν έχει προχωρήσει η διαδικασία με ευθύνη της Γενικής Γραμματείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, κάτι που υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης.
Περιμένουν...
Μιλώντας στους εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης χθες το πρωί, ο νομάρχης Τρικάλων σημείωσε ότι "είναι έτοιμο για δημοπράτηση το έργο Τρίκαλα – Πύλη" και συγκεκριμένα το πρώτο τμήμα από Καραβόπορο μέχρι Λυγαριά. Και πρόσθεσε: " Υπάρχουν οι περιβαλλοντικές εγκρίσεις και δεν υπάρχει καμιά εκκρεμότητα. Είναι η πρώτη προτεραιότητα μας για ένταξη στο ΕΣΠΑ και ήδη αυτό θα έπρεπε να έχει γίνει μέχρι τώρα. Γιατί δεν έγινε, δεν μπορώ να σας ενημερώσω. Εμείς είμαστε έτοιμοι εδώ και πάρα πολύ καιρό. Θα είναι μια θετική εξέλιξη, όταν κι αυτό το έργο ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, έτσι ώστε να δρομολογηθεί και η κατασκευή αυτού του σημαντικού οδικού άξονα Τρίκαλα - Πύλη".
Ερωτηθείς δε, αν επικοινώνησε με την Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας Θεσσαλίας κα Πόπη Γερακούδη, ο κ. Βλαχογιάννης απάντηση: "Όχι, δεν υπήρξε κάποια επικοινωνία με την Γενική Γραμματέα για την καθυστέρηση, γιατί υπήρξε δέσμευση ότι αυτό θα είχε ήδη ενταχθεί.
Από εκεί και πέρα, καταλαβαίνετε ότι θα πρέπει η Περιφέρεια να πει γιατί δεν έχει ενταχθεί".
Το έργο .
Σε ότι αφορά στο έργο, ο φάκελος του οποίου είναι πλήρης και παραμένει στην Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι αναμένεται να κοστίσει 25.827.000 ευρώ, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό που υπάρχει. Η εργολαβία, προβλέπει εργασίες χωματουργικών, τεχνικών έργων αποχέτευσης και αποστράγγισης της οδού, όπως επίσης και εργασίες οδοστρωσίας, ασφαλτικών και σήμανσης στην οδό Τρικάλων - Πύλης, από την γέφυρα Καραβόπορου μέχρι και την Λυγαριά.
Ειδικότερα προβλέπεται:
- Η κατασκευή κύριας αρτηρίας, μήκους 9,5 χιλιομέτρων. Στο συγκεκριμένο τμήμα προβλέπεται η κατασκευή δρόμου πλάτους 20 μέτρων, με δυο λωρίδες ανά κατεύθυνση και στηθαίο από σκυρόδεμα τύπου New Jersey.
- Η κατασκευή συνδετήριας οδού της παλαιάς εθνικής οδού με τη νέα χάραξη, μήκους 1,1 χιλιομέτρου περίπου. Στο συγκεκριμένο τμήμα, θα κατασκευαστεί 1λωρίδα ανά κατεύθυνση, ενώ το πλάτος του δρόμου θα είναι 10 μέτρα περίπου.
- Η κατασκευή παράπλευρου δικτύου δεξιά, κατά την φορά χιλιομέτρησης, μήκους 2,6 χιλιομέτρων περίπου, αλλά και η κατασκευή παράπλευρου δικτύου αριστερά κατά την φόρα χιλιομέτρησης, μήκους 1,4 χιλιομέτρου περίπου. Και στις δυο περιπτώσεις, θα κατασκευαστούν παράπλευροι δρόμοι, μόνο στα σημεία που υπάρχουν εμπορικές και βιομηχανικές δραστηριότητες, ενώ ο δρόμος θα είναι πλάτους 8 μέτρων περίπου.
- Η κατασκευή ισόπεδου κόμβου, σύνθετης μορφής σταυρού και ταυ, στο Δροσερό.
- Η κατασκευή ισόπεδου κόμβου μορφής διπλού ταυ στον Παραπόταμο
- Η κατασκευή ισόπεδου κόμβου μορφής ταυ στη Λυγαριά
- Η αναμόρφωση του ισόπεδου κόμβου Γόμφων, με την μορφή ταυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: