Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Ε - 65 . Καινούργιο επισόδειο .

Ξεμπλοκάρει η κατασκευή του Ε-65 . 

Ανακοινώθηκε προχθές πως θα δοθούν 150 εκατομμύρια ευρώ από το Υπουργείο ΥΠΕΧΩΔΕ για να συνεχιστεί η κατασκευή του έργου .
Ικανοποιημένος με την θετική εξέλιξη ο εμφανίστηκε με δηλώσεις του ο νομάρχης κ. Ηλ. Βλαχογιάννης .
Τη διάθεση πίστωσης ποσού 150 εκατομμυρίων ευρώ στην Εγνατία Οδό Α.Ε. ανακοίνωσε προχθές ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτρης Ρέππας, για την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδας Ε- 65.
Τα ευχάριστα νέα έρχονται μετά από μία περίοδο, όπου πολλά είχαν ακουστεί για το μέλλον του έργου, αλλά και την χρηματοδότησή του από το Δημόσιο. Η συγκεκριμένη πίστωση αφορά την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου, πλην των απαλλοτριώσεων, τα χρήματα για τις οποίες αναμένεται να εκταμιευτούν σε σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ στο σχετικό δελτίο τύπου του υπουργείου επισημαίνεται: “Η διάθεση πίστωσης ποσού 150 εκατομμυρίων ευρώ στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ Α.Ε., εγκρίθηκε με απόφαση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρη Ρέππα. Σύμφωνα με ΚΥΑ του 2008, εκχωρήθηκαν και μεταβιβάστηκαν στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ Α.Ε. τα δικαιώματα και υποχρεώσεις του Δημο που αφορούν στη μελέτη, κατασκευή, επέκταση, οργάνωση, εξοπλισμό, εκμετάλλευση, διοίκηση, επίβλεψη, παρακολούθηση, λειτουργία και συντήρηση του έργου «Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας”, γνωστός ως Ε65, που κατασκευάζεται με τη σύμβαση παραχώρησης του Ν3597/2007.
Η έγκριση της διάθεσης πίστωσης 150 εκατομμυρίων ευρώ, αφορά ακριβώς στην κάλυψη δαπανών (πλην απαλλοτριώσεων), που προβλέπονται στη σύμβαση παραχώρησης για το έργο “Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας (Ε65)”.
Μιλώντας σχετικά στους εκπροσώπους του τοπικού Τύπου ο νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλ. Βλαχογιάννης τόνισε πως πρόκειται για μία πάρα πολύ θετική εξέλιξη, αφού στην ουσία σημαίνει ότι η κρατική συμμετοχή είναι εξασφαλισμένη για την συνέχιση των εργασιών και οι ανάδοχοι του έργου δεν έχουν πλέον καμία δικαιολογία για οποιαδήποτε καθυστέρηση. “Είχαμε μια θετική εξέλιξη χθες. Το ΥΠΕΧΩΔΕ διαθέτει 150 εκατομμύρια ευρώ μέσω της Εγνατίας ΑΕ για τον άξονα Κεντρικής Ελλάδας, τον Ε-65 τον επονομαζόμενο, και μέσω αυτών των χρημάτων θα πληρωθεί το ποσοστό του δημοσίου στους αναδόχους άρα δεν υπάρχει καμία δικαιολογία να μην ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες που έχουν διακοπεί, ιδιαίτερα στο τμήμα το δικό μας που μας ενδιαφέρει”.
Όσον αφορά την διαδικασία των απαλλοτριώσεων σε Τρίκαλα και Καλαμπάκα, ο Νομάρχης υπογράμμισε πως είναι σε προχωρημένο στάδιο και σε περίπου ένα μήνα θα πρέπει να έχουν μπει τα χρήματα στους δικαιούχους. “ Όσον αφορά τις απαλλοτριώσεις έχουν ολοκληρωθεί τα διαδικαστικά θέματα, έχουν βγει τιμές μονάδος, το ποσό των απαλλοτριώσεων – αν θυμάμαι καλά είναι γύρω στα 11 εκατομμύρια ευρώ – απομένει και η κατάθεση αυτού του ποσού στους δικαιούχους για να έχουμε μέτωπο σε όλο το τμήμα του Νομού Τρικάλων από τα όρια Καρδίτσας μέχρι την Καλαμπάκα. Καλώς εχόντων των πραγμάτων αυτά θα είναι έτοιμα σε κάνα δίμηνο και την Άνοιξη θα μπορεί τη κοινοπραξία να εντατικοποιήσει τις εργασίες για να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα”
Ολοκληρώνοντας, ο κ. Βλαχογιάννης εξέφρασε την ελπίδα πως το έργο θα ολοκληρωθεί το πολύ σε 1 χρόνο από τώρα “Θέλω να ελπίζω ότι μέχρι το 2012 το τμήμα μέχρι την Καλαμπάκα τουλάχιστον θα έχει ολοκληρωθεί. Δεν υπάρχουν δυσκολίες από καμία πλευρά, έχουν τελειώσει όλα τα όμορα έργα και η μόνη δυσκολία θα είναι στην χρηματοδότηση. Αν η Κυβέρνηση τηρήσει την δέσμευση της και δεν καθυστερήσει τις οφειλές της προς την κοινοπραξία, τότε οι Δυτικοθεσσαλοι και γενικά όλοι οι Θεσσαλοί σε 2 χρόνια θα έχουν το μεγαλύτερο έργο της περιοχής ολοκληρωμένο.”
Τρικαλινά Νέα .

Δεν υπάρχουν σχόλια: