Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Το έχουμε ξαναπεί ! ! ! ! Και ο Δομοκός μιά χαρά είναι . . . .

Στα γρανάζια o αυτοκινητόδρομος Ε65 .


Επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων παραχώρησης των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων με ιδιωτικοποίηση της Εγνατίας οδού και επανεξέταση των αρχικών συμβάσεων παραχώρησης , όπως η Αττική οδός και η Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, προβλέπει το «Σχέδιο Δαίδαλος» που γεννήθηκε από την ανάγκη επανεκκίνησης και αναχρηματοδότησης των «παγωμένων» έργων (μεταξύ των οποίων και της δικής μας Ε65) σε συνδυασμό με την πίεση για την εξεύρεση πόρων στη «μάχη» κατά του χρέους .
Το σχέδιο προέβλεπε την αποκρατικοποίηση με τη μέθοδο της τιτλοποίησης, μέσα από τη δημιουργία μίας εταιρείας ειδικού σκοπού ονόματι Ελληνικοί Αυτοκινητόδρομοι. Τα εκτιμώμενα έσοδα μόνο για τους πέντε εθνικούς δρόμους ξεπερνούν τα 20 δισ. ευρώ.
Όμως οι συνεχείς συναντήσεις των παραχωρησιούχων, με στελέχη των υπουργείων Οικονομικών και Υποδομών και του ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων) δεν οδηγούν ακόμη σε κάποιο αποτέλεσμα, αφού το ζήτημα της χρηματοδότησης των έργων «σκαλώνει» στην αδυναμία και στην απροθυμία των τραπεζών να ρίξουν λεφτά στα έργα. Έτσι, μόνο από το «πάγωμα» των έργων το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 1,5%, ενώ οι Θεσσαλοί βλέπουν την Ε65 να ολοκληρώνεται μόνο στις φαντασιώσεις τους...
Thessalianews .

Δεν υπάρχουν σχόλια: