Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Συνεχίζεται ο χιονιάς στα ορεινά του νομού .

Σε εξέλιξη βρίσκεται το μέτωπο της κακοκαιρίας στο νομό Τρικάλων με κύριο χαρακτηριστικό τις χαμηλές θερμοκρασίες και τις χιονοπτώσεις, κυρίως, στα ορεινά του νομού μας.

Συνεχίζεται ο χιονιάς στα ορεινά του νομού
Το ύψος του χιονιού φτάνει τα 40 εκατοστά, χωρίς όμως ιδιαίτερα προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων. Το οδικό δίκτυο παραμένει ανοικτό καθώς 20 μηχανήματα (11 της περιφέρειας και 9 μισθωμένα) βρίσκονται επί ποδός για τον καθαρισμό του, ενώ συνεχής είναι ρίψη αλατιού λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών.
Αλυσίδες χρειάζονται στο δρόμο Τρικάλων-Άρτας από την Ελάτη ως τη γέφυρα Αλεξίου και Πύλης – Μεσοχώρας από το 15ο έως το 55ο χιλιόμετρο. Οι άσχημες καιρικές συνθήκες θα συνεχιστούν και μάλιστα θα ενταθούν από το μεσημέρι της Τετάρτης με πρόβλεψη για χιόνι και μέσα στην πόλη των Τρικάλων και εκ νέου πτώση του υδράργυρου.
Στο μεταξύ από την περιφέρεια Θεσσαλίας γίνεται γνωστό ότι οι υπηρεσίες της είναι σε ετοιμότητα «για την αντιμετώπιση των έκτακτων καιρικών φαινομένων, με χιονοπτώσεις και παγετό σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, βροχές στα πεδινά και ισχυρούς ανέμους.
Για το λόγο αυτό ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός έχει θέσει από την Κυριακή τις υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων σε πλήρη ετοιμότητα, σύμφωνα με το σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν έγκαιρα τα όποια προβλήματα δημιουργηθούν. Συνολικά σε ολόκληρη την Περιφέρεια Θεσσαλίας βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα 87 μηχανήματα, ενώ υπάρχουν και 14 σημεία αποθήκευσης αλατιού.
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας εφιστά την προσοχή στους οδηγούς και υπενθυμίζει ότι θα πρέπει διαθέτουν απαραιτήτως αντιολισθητικές αλυσίδες στα οχήματά τους».
e-enimerosi .

Δεν υπάρχουν σχόλια: