Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Στο ΕΣΠΑ ο δρόμος προς το ΣΜΑ Πύλης .

Λύση στα προβλήματα της προσβασιμότητας των απορριμματοφόρων οχημάτων στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (Σ.Μ.Α.) Πύλης δίνει η περιφέρεια Θεσσαλίας εντάσσοντας το έργο στο ΕΣΠΑ. Ένα έργο που εξυπηρετεί σημαντικό μέρος περιοχών των Περιφερειακών Ενοτήτων Τρικάλων και Καρδίτσας.

Στο ΕΣΠΑ ο δρόμος προς το ΣΜΑ Πύλης
Με απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού το έργο εντάσσεται στο  Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας και ειδικότερα στον Άξονα Προτεραιότητας 4 «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα ζωής στη Θεσσαλία», την πράξη με τίτλο: «βελτίωση δρόμου πρόσβασης για τον Σ.Μ.Α. Πύλης από οικισμό Πύλης μέχρι την επαρχιακή οδό Μουζακίου -Παλαιομονάστηρου», προϋπολογισμού 2.830.000  ευρώ, με δικαιούχο την Περιφέρεια Θεσσαλίας / Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων.
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Αναλυτικότερα: Το έργο περιλαμβάνει εργασίες βελτίωσης του δρόμου πρόσβασης προς τον Σ.Μ.Α. Πύλης, από τον οικισμό Πύλης μέχρι την επαρχιακή οδό Μουζακίου - Παλαιομονάστηρου, συνολικού μήκους 3.500μ. περίπου, καθώς και την κατασκευή ισόπεδου κόμβου επί της επαρχιακής οδού Παλαιομονάστηρου - Μουζακίου.
Η εφαρμοστέα τυπική διατομή έχει καθοριστεί να έχει δύο λωρίδες κυκλοφορίας πλάτους 3.25μ. έκαστη, με έρεισμα 1.25 μ. σε κάθε πλευρά του δρόμου .
Επιπλέον, πρόκειται να τοποθετηθεί μεταλλικό στηθαίο ασφαλείας στις θέσεις όπου απαιτείται και να γίνουν εργασίες σήμανσης και διαγράμμισης.
e-enimerosi .

Δεν υπάρχουν σχόλια: