Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Κώστας Κουφογάζος «Να μην πληρώσουν το νέο φόρο οι κτηνοτροφικές επιχειρήσεις» .

Επιστολή του Δημάρχου Πύλης στους Υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης για την απαλλαγή ειδικού τέλους κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων .


Την απαλλαγή των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων από τον νέο φόρο των δομημένων ακινήτων, ζητά με επιστολή του προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης, ο δήμαρχος Πύλης Κώστας Κουφογάζος.
Στην επιστολή, ο κ. Κουφογάζος, αναφέρει ότι «Ο κτηνοτροφικός κόσμος στο Δήμο Πύλης, είναι πανθομολογούμενο ότι βρίσκεται στη δυσκολότερη κατάσταση των τελευταίων ετών. Οι κτηνοτρόφοι βιώνουν σωρεία οικονομικών προβλημάτων από τη συνεχιζόμενη ύφεση, με το κόστος παραγωγής τους να έχει εκτοξευθεί στα ύψη.
Εάν οι ιδιοκτήτες κληθούν να πληρώσουν το ειδικό τέλος για τα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα οικιακής ή εμπορικής χρήσης, με το ποσό των 3 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο κτηνοτροφικής εγκατάστασης, θα αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης η πλέον παραγωγική και δυναμική τάξη της περιοχής μας και της χώρας μας. Είναι γεγονός ότι οι κτηνοτρόφοι πασχίζουν καθημερινά κάτω από τις δυσκολότερες συνθήκες να ξεχρεώσουν τα δάνειά τους και ταυτόχρονα να βελτιώσουν-εκσυγχρονίσουν τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις τους, με σκοπό να λειτουργήσουν ανταγωνιστικά μέσα στο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον. Πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση έχει χρέος να δει με ρεαλισμό την κατάσταση που επικρατεί στον κτηνοτροφικό κλάδο και να απαλλάξει τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις από το νέο τέλος για τα ακίνητα. Η οικονομική κατάσταση των κτηνοτρόφων είναι εξαιρετικά άσχημη.
Κύριοι Υπουργοί, σας καλούμε να εξαιρέσετε τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις από την επιβολή της έκτακτης εισφοράς για τα ακίνητα, διότι η κατάσταση θα οδηγήσει σε ένα οικονομικό μαρασμό τον παραγωγικό κλάδο των κτηνοτρόφων της περιοχής μας. Πολλοί κτηνοτρόφοι κάτω από το βάρος αυτής της κατάστασης θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν το επάγγελμα».
Trikalanews .

Δεν υπάρχουν σχόλια: