Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Εναλλακτικό σχέδιο για Ε65 .

Το υπουργείο Υποδομών διαπιστώνοντας την απροθυμία των τραπεζών να χρηματοδοτήσουν την κατασκευή των νέων αυτοκινητοδρόμων σε όλη τη χώρα, είναι έτοιμο να προχωρήσει σε ένα «εναλλακτικό σχέδιο».

Εναλλακτικό σχέδιο για Ε65
«Αν δεν προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες θα αναζητήσουμε χρηματοδότηση μέσα από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, την αναμόρφωση του ΕΣΠΑ και τα ομόλογα ανάπτυξης», αναφέρουν πηγές του υπουργείου Υποδομών. Υποστηρίζουν μάλιστα ότι
«τα έργα, με τον έναν ή άλλον τρόπο, θα γίνουν και το τοπίο αναμένεται να έχει ξεκαθαρίσει έως τα μέσα του Σεπτεμβρίου».
Στο μεταξύ, στο «κόκκινο» βρίσκονται τα έργα, μεταξύ αυτών και ο Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας (Ε65), αφού οι τράπεζες έχουν διακόψει τη χρηματοδότηση (από τον Νοέμβριο του 2010) και, μαζί με αυτά και οι σχεδιαζόμενες μειώσεις στα διόδια.
Οι τράπεζες θεωρούν, σύμφωνα με πηγές από τις κοινοπραξίες, ότι τα έργα είναι μη βιώσιμα, ζητούν αύξηση των επιτοκίων δανεισμού (από 3,5% σε πάνω από 6%) καθώς και εγγυήσεις ότι δεν θα χάσουν τα λεφτά τους.
Επικαλούνται μάλιστα και τη μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου στους αυτοκινητόδρομους που κυμαίνεται από 10% έως 30%.
e-enimerosi .

Δεν υπάρχουν σχόλια: