Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Αρκουδάκι κόβει βόλτες στη Τζούρτζια ! ! !

Αρκουδάκι κόβει βόλτες στη Τζούρτζια!  

Εμβρόντητοι έμειναν κάτοικοι αλλά και παραθεριστές του ορεινού χωριού Τζούρτζια στη Δημοτική Ενότητα Ασπροποτάμου του Δήμου Καλαμπάκας το περασμένο Σαββατοκύριακο από έναν απρόσμενο επισκέπτη ο οποίος ούτε λίγο, ούτε πολύ τριγυρνούσε σαν καλός επισκέπτης στα σοκάκια του χωριού.
Ο λόγος αφορά ένα αρκουδάκι βάρους περίπου 150 κιλών και ηλικίας περίπου τριών ετών σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των κατοίκων οι οποίοι ανέφεραν το περιστατικό στον "Π.Λ.".

Το τεράστιο σε όγκο ζώο όχι μόνο δεν θορυβήθηκε από την παρουσία των ανθρώπων γύρω του, αλλά φαίνεται ότι ήταν αρκετά πεινασμένο. Αυτό καθώς έψαχνε συνεχώς στους κάδους απορριμμάτων οι οποίοι είναι τοποθετημένοι σε αρκετά σημεία του οικισμού, προκειμένου να βρει τροφή.
Θέαμα για αρκετούς .
Φαίνεται όμως ότι όχι μόνο δεν θορύβησε τους κατοίκους; του χωριού η παρουσία του μεγάλου ζώου αλλά προκάλεσε και το ενδιαφέρον τους να το δουν από κοντά καθώς δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έφτασαν από το αρκουδάκι σε σημείο αναπνοής ακόμη και μόλις 2 – 3 μέτρα μακριά!. Το ζώο ωστόσο σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων ήταν αρκετά ήρεμο και δεν πανικοβλήθηκε στη θέα τους παρά συνέχισε την αναζήτηση φαγητού ενώ οι βόλτες του στην περιοχή συνεχίστηκαν καθόλη τη διάρκεια του περασμένου Σαββατοκύριακου.
Πέταξε πέτρα .
Το ογκώδες θηλαστικό ωστόσο σε μια περίπτωση φάνηκε να ενοχλήθηκε από τα φώτα αυτοκινήτου καθώς και την παρουσία των ανθρώπων μιας και ευρισκόμενο δίπλα στους κάδους απορριμμάτων στην είσοδο του χωριού προς αναζήτηση τροφής τράπηκε σε φυγή προς το βουνό που βρίσκεται δίπλα ρίχνοντας παράλληλα πέτρες προς εκείνους που του "χάλασαν" την ησυχία. Πάντως όπως και να έχει το θέμα οι κάτοικοι προσανατολίζονται στο να ενημερώσουν την περιβαλλοντική οργάνωση "Αρκτούρος" για την παρουσία του μεγάλου θηλαστικού στο ορεινό χωριό έτσι ώστε να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα για την προφύλαξή του από κάθε κίνδυνο δεδομένου ότι δεν είναι λίγες οι φορές που ασυνείδητοι έχουν αφαιρέσει τις ζωές αρκούδων αλλά και άλλων σπάνιων ζώων.
Πρωινός Λόγος Τρικάλων .

Δεν υπάρχουν σχόλια: