Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Λίγο καιρό ακόμα . . . .

Και με τη «βούλα» παραμένουν οι εργαζόμενοι της μερικής απασχόλησης όπως διευκρινίζει σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών .
Στις θέσεις τους και με τη «βούλα» του υπουργείου Εσωτερικών οι εργαζόμενοι μερικής απασχόλησης στους δήμους του Νομού Τρικάλων.
Υπενθυμίζεται ότι οι προσληφθέντες, αλλά και οι τότε, καποδιστριακές δημοτικές αρχές, υπέγραψαν 18μηνες συμβάσεις, όμως ως ημερομηνία λήξης των συμβάσεων στο πρόγραμμα του υπουργείου Εσωτερικών αναφέρονταν η 30 Απριλίου 2011. Στο πρόγραμμα μερικής απασχόλησης εκπονήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας παραμονές των εκλογών. Ειδικότερα, δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως τέλη Αυγούστου του 2009, αλλά ξεκίνησε να υλοποιείται μετά από την 1η Νοεμβρίου του ίδιους έτους, επειδή μεσολάβησαν οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές. Στο πρόγραμμα καθορίζονται σαφώς η διάρκεια του προγράμματος στους 18 μήνες, με καταληκτική ημερομηνία λήξης των συμβάσεων την 30 Απριλίου 2011. Μόνο στο δήμο Τρικκαίων προσελήφθησαν 100 εργαζόμενοι μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος.
Οι περισσότεροι δήμοι, του Νομού μας, όμως, έκαναν χρήση του προγράμματος περί τα μέσα του 2010. Για παράδειγμα, στον πρώην δήμο Γόμφων οι συμβάσεις για το πρόγραμμα λήγουν στις 30 Ιουνίου 2011. Στο δήμο Πιαλείων, δύο μήνες αργότερα, τον Αύγουστο του 2011.
Οι νυν καλλικρατικές δημοτικές αρχές, αποφάσισαν να διατηρήσουν τους εργαζομένους στις υπηρεσίες τους. Την αρχή έκανε η δημοτική αρχή Πύλης η οποία αποφάσισε να διατηρήσει τους εργαζομένους μιας και το υπουργείο Εσωτερικών στο οποίο απευθύνθηκε δεν είχε αποστείλει απάντηση στο ερώτημα τι γίνεται με τους συγκεκριμένους προσληφθέντες.
Τελικώς, το υπουργείο Εσωτερικών ανταποκρίθηκε και έστω με καθυστέρηση, απέστειλε στο δήμο Πύλης, όπως και στους υπόλοιπους δήμους του Νομού, κείμενο εγκυκλίου, σύμφωνα με το οποίο οι εργαζόμενοι της μερικής απασχόλησης παραμένουν στις θέσεις τους μέχρι την εξάντληση της σύμβασης που υπέγραψαν.
Η ΕΡΕΥΝΑ .

Δεν υπάρχουν σχόλια: