Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος .

Ο Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος στον Δήμαρχο για Ντοκιμαντέρ με θέμα τις παλιές φυλακές Τρικάλων . 

Καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος ήταν η χθεσινή συνάντηση που είχε στο γραφείο του ο δήμαρχος Τρικκαίων Χρήστος Λάππας. Αυτό καθώς τον επισκέφθηκε, έπειτα από δική του πρωτοβουλία, ο γνωστός σκηνοθέτης από την τηλεόραση και τον κινηματογράφο Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος με τον οποίο είχαν εποικοδομητική συνεργασία.
Ο λόγος της επίσκεψης του κ. Κουτσιαμπασάκου είχε να κάνει με την επιθυμία του ίδιου για το γύρισμα ενός ντοκιμαντέρ με θέμα τις παλιές φυλακές Τρικάλων, όπου από πλευράς σκηνοθέτη θα γίνει μια προσπάθεια καταγραφής της μεγάλης ιστορίας του χώρου.
Σε δηλώσεις του προς τους εκπροσώπους των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Λάππας υπογράμμισε ότι είναι μια πρωτοβουλία σημαντική η οποία θα έχει να κάνει με την καταγραφή της ιστορίας των παλιών φυλακών "για να υπάρχει και σαν ντοκουμέντο όταν εμείς στο μέλλον ή οι επόμενες δημοτικές αρχές κληθούν να αλλάξουν αυτό τον χώρο".
Από πλευράς Δήμου Τρικκαίων πάντως στη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης υπήρξε υπόσχεση ότι θα βοηθηθεί ο κ. Κουτσιαμπασάκος και ηθικά και οικονομικά στην προσπάθειά του αυτή που αφορά στην καταγραφή ενός κομματιού της Τρικαλινής ιστορίας. Παράλληλα τονίστηκε ότι θα υπάρξει στο μέλλον και νέα συνάντηση με το γνωστό σκηνοθέτη.
"Θα αξιοποιηθούν οι φυλακές" .Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το αν η δημοτική αρχή σκέπτεται να αξιοποιήσει το χώρο των παλιών φυλακών δεδομένου ότι υπήρξαν κατά καιρούς διάφορες μελέτες οι οποίες ωστόσο δεν ευδοκίμησαν, ο κ. Λάππας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: "Θέλουμε να αξιοποιήσουμε τις φυλακές αλλά δεν ξέρουμε ακόμη το πως, δεν έχουμε καταλήξει ακόμη τι ακριβώς θα κάνουμε στον χώρο των φυλακών".
Ο σκηνοθέτης .O Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος είναι γνωστός στο νομό Τρικάλων ως ο δημιουργός της ταινίας "Ο γιος του Φύλακα" που γυρίστηκε το 2006 και σημείωσε μεγάλη επιτυχία αποσπώντας αρκετά βραβεία όπως: ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΠΡΩΤΟΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΟΥ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ Κρατικά Κινηματογραφικά Βραβεία Ποιότητας 2006, ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑΣ Κρατικά Κινηματογραφικά Βραβεία Ποιότητας 2006, ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΟΥ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ 2006 Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ΕΙΔΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Los Angeles International Greek Film Festival.

Δεν υπάρχουν σχόλια: