Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Τα έργα στο Ν.Τρικάλων .

Περιοδεία του Κώστα Αγοραστού σε έργα του Νομού Τρικάλων . 
Έμπρακτο είναι το ενδιαφέρον του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού για την ομαλή συνέχιση των έργων στο Νομό Τρικάλων.
Σήμερα ο κ. Αγοραστός συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη επισκέφτηκε το έργο κατασκευής του Δημοτικού Σχολείου Σωτήρας, το τμήμα του Ε-65 στη Ράξα και το έργο κατασκευής του Φράγματος Ληθαίου.
Αρχικά οι κ.κ. Αγοραστός και Μιχαλάκης, συνοδευόμενοι από τους Περιφερειακούς Συμβούλους κ.κ. Ελένη Αργυροπούλου – Καλλιάρα, Γιώργο Τσίγκα, Ντίνο Μπάρδα, Χρήστο Γακόπουλο, καθώς και από υπηρεσιακούς παράγοντες, επισκέφτηκαν αρχικά το έργο κατασκευής του Δημοτικού Σχολείου Σωτήρας, προϋπολογισμού 2,5 εκ. ευρώ.
«Είναι ένα έργο του ΕΣΠΑ, προχωρά γρήγορα και αυτή είναι η φιλοσοφία μας. Να τελειώνουν γρήγορα τα έργα για να μπορούμε να απορροφήσουμε περισσότερα χρήματα, να μπορούμε με λίγα να κάνουμε πολλά σε λίγο χρονικό διάστημα. Είμαστε της φιλοσοφίας να ανοίγουμε και όχι να κλείνουμε σχολεία. Είμαστε της φιλοσοφίας όπου μπορεί και κατοικεί και εργάζεται ο άνθρωπος θα πρέπει εκεί τα παιδιά να απολαμβάνουν τα προνόμια της εκπαίδευσης. Για αυτό όπως βλέπετε, δίπλα ακριβώς από το σχολείο γίνονται οι εργατικές κατοικίες.
Πιστεύουμε θα επικρατήσει η σύνεση στο θέμα της περιβόητης αυτής χάρτας των σχολικών μονάδων, να κυριαρχήσει το παιδαγωγικό θέμα και όχι το οικονομικό».
Η περιοδεία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας στα έργα, συνεχίστηκε στη Ράξα και συγκεκριμένα στο τμήμα του Ε-65. Σε σχετικές του δηλώσεις ο κ. Αγοραστός τόνισε ότι ο Ε-65 είναι το έργο εκείνο το οποίο βγάζει από την απομόνωση την Δυτική Θεσσαλία και είναι ένας αυτοκινητόδρομος αναπτυξιακός για όλη τη Θεσσαλία.
«Αυτή τη στιγμή συνεχίζονται τα έργα με μικρούς ρυθμούς. Εμάς μας ενδιαφέρει αυτός ο αυτοκινητόδρομος γιατί το 80% των τμημάτων του είναι μέσα στη Θεσσαλία και το 40% μέσα στα Τρίκαλα. Ο Ε-65 είναι για εμάς πρώτη διεκδίκηση, θα θέσω το θέμα στον Υπουργό τον κ. Ρέππα προκειμένου να βρεθεί μια λύση όσον αφορά το οικονομικό. Μέσα από το διάλογο πιστεύω ότι μπορεί να βρεθεί λύση προκειμένου το έργο να συνεχιστεί και να μπορέσει να ολοκληρωθεί μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα».
Η επίσκεψη στα έργα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, ολοκληρώθηκε στο έργο κατασκευής του Φράγματος Ληθαίου, προϋπολογισμού περίπου 8 εκ. ευρώ, χρηματοδοτούμενο από το πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής».
Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός επεσήμανε σε δηλώσεις του πως ο εμπλουτισμός του υδροφόρου ορίζοντα και το νερό είναι πηγή ζωής. «Το Φράγμα Ληθαίου είναι ένα πολύ σημαντικό έργο, έχει ολοκληρωθεί περίπου το 40% της κατασκευής και όταν ολοκληρωθεί θα αρδεύσει 6.000 στρέμματα. Διεκδικούμε και άλλα έργα στο Αλέξανδρος Μπαλτατζής ούτως ώστε να ολοκληρώσουμε το σχεδιασμό που έχουμε για το νερό και τις αγροτικές υποδομές.
Ο αγροτικός τομέας είναι το συγκριτικό μας πλεονέκτημα και θα πρέπει να τον ενισχύσουμε και να τον εκμεταλλευτούμε».
Trikala News .

Δεν υπάρχουν σχόλια: