Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

" Όταν έρχονται τα σύννεφα " . . . . . .


2 υπέροχα τραγούδια για το Φθινόπωρο .
Πεσμένα φύλλα . Τα πρώτα σκοτεινά σύννεφα . Οι πρώτες στάλες της βροχής πάνω στο τζάμι , η πρώτη φορά που ξαναφοράς ζακέτα και η πρώτη φορά που ετοιμάζεις μια ζεστή κούπα καφέ μετά από πολλούς μήνες . (2 βίντεο)
.Όλα , εικόνες που «φωνάζουν» ότι το «Φθινόπωρο» είναι εδώ . Κι αν μία εικόνα όπως οι παραπάνω είναι χίλιες λέξεις, τότε, στην περίπτωση των παρακάτω κομματιών , ένα τραγούδι είναι χίλιες φθινοπωρινές εικόνες .
Και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να μπείτε στο κλίμα της πιο ιδιαίτερης, μελαγχολικής εποχής του χρόνου από το να πατήσετε το Play στα παρακάτω videos .

Γιώργος Κόκουβας

*September Song – Frank Sinatra .


https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=wte1uk4A5eU

«Είναι μακρύς ο δρόμος από τον Μάιο ως τον Δεκέμβριο , αλλά οι μέρες γίνονται μικρότερες μόλις φτάσει ο Σεπτέμρβιος» , τραγουδά ο Frankie , θυμίζοντάς μας πως το φθινόπωρο έφτασε . Πριν από αυτόν , το τραγούδησε πρώτη φορά ο Walter Huston το 1938, σε μια εκτέλεση που επίσης μας αρέσει πολύ – ακούστε τη εδώ . Το κομμάτι είναι γραμμένα από τον Kurt Weill .

*Όταν έρχονται τα σύννεφα – Μάνος Χατζιδάκις .

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=iuQ0Plw9V38

Όταν έρχονται τα σύννεφα , σημαίνει ότι έφτασε μαζί τους το φθινόπωρο . Και ο Μάνος Χατζιδάκις , μέσα από το «Χαμόγελο της Τζοκόντας» βρίσκει τον πιο μελωδικό τρόπο να μας το θυμίσει . Το νοσταλγικό του ταξίδι στην πιο μελαγχολική εποχή του χρόνου συνεχίζεται στο ίδιο album, με το τραγούδι «η Βροχή» .

in2life.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: