Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

500 χρόνια ζωής για την τοξωτή γέφυρα Πύλης .

500 χρόνια ζωής για την τοξωτή γέφυρα Πύλης

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ένα . . . τετραήμερο εορταστικών εκδηλώσεων, διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πύλης για τα . . . 500χρονα «ζωής» της τοξωτής γέφυρας Πύλης .  

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, περιλαμβάνει τα εξής:

Την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου στις 6 το απόγευμα στην τοξωτή γέφυρα , συναυλία του Ωδείου «Μουσική Πνοή» , απαγγελίες, αφηγήσεις , τερματισμός αγώνα δρόμου και απονομή βραβείων .
Το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο Πύλης, την προβολή την ταινίας «Πύλη : Γέφυρα Πολιτισμού και Παράδοσης» .
Την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου στις 11.30 το πρωί στο Πολιτιστικό Κέντρο Πύλης , την Έκθεση φωτογραφίας και ζωγραφικής και εκδήλωση με τις εξής ομιλίες :
1. « Ο Άγιος Βησσαρίων, η καταγωγή του, η δράση του για την κατασκευή της λίθινης γέφυρας Πύλης και της Ιεράς Μονής Δουσίκου.» - Πατέρας Βησσαρίων από την Ιερά Μονή Δουσίκου .
2. « Ιστορικά στοιχεία της περιοχής της γέφυρας πριν και μετά την κατασκευή της.» - Πανάγος Βασίλης, διευθυντής Γυμνασίου Πύλης .
3. « Παρουσίαση και των άλλων γεφυριών που κατασκεύασε ο Άγιος Βησσαρίων.» - Γούλα Βασιλική, αρχαιολόγος , διπλωματούχος ξεναγός .
4. « Αποκατάσταση της λίθινης γέφυρας στην Πύλη.» - Καραγιάννη Ευθυμία, Πολιτικός Μηχανικός και Προϊσταμένη στη Δ/νση Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και Μπακώση Γεωργία, Αρχιτέκτων Μηχανικός στη Δ/νση Τ.Ε.Π.Ε. Τρικάλων .
5. «Δείγμα εξέλιξης γεφυρών στην κοιλάδα του Πορταϊκού Ποταμού»- Καραγιάννη Ευθυμία .
6. « Πέτρινα γεφύρια , δημοτικά τραγούδια , μύθοι και παραδόσεις» - τ. Σχολικός Σύμβουλος Π.Ε. Τρικάλων , Παπαβασιλείου Γεώργιος .
Την ίδια μέρα στις 6 το απόγευμα στην Ιερά Μονή Δουσίκου, θα τελεστεί Εσπερινός επί της εορτής του Αγίου Βησσαρίωνα .
Την Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου το πρωί, θα τελεστεί Θεία Λειτουργία μετ΄ αρτοκλασίας στον Ι.Ν. Αγίου Βησσαρίωνα Πύλης και στις 7 το απόγευμα, θα γίνει η υποδοχή της Τίμιας κάρας του Αγίου Βησσαρίωνα , θα υπάρξει λιτανεία και εν συνεχεία θα τελεστεί ο Εσπερινός στον Ι.Ν. Αγίου Βησσαρίωνα στην Πύλη .



e-enimerosi .

Δεν υπάρχουν σχόλια: