Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

« Ναι » στα υδροηλεκτρικά της Θεσσαλίας .



Με αφορμή την επίσκεψή του στην Αιτωλοακαρνανία και στα έργα της Ιόνιας Οδού , ο υπουργός Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε και στην εκτροπή του Αχελώου , λέγοντας ότι «το έργο αυτό για το οποίο έχει διατεθεί πάνω από 1,5 δισ. , το παράτησε η ελληνική πολιτεία εδώ και 20 χρόνια» .
«Δεν είναι παρατημένο ως εκτροπή του Αχελώου , είναι παρατημένα και έργα πολύτιμα και χρήσιμα για τον τόπο , που δεν σχετίζονται με την εκτροπή» πρόσθεσε ο υπουργός Υποδομών  αναφερόμενος στα υδροηλεκτρικά έργα της Μεσοχώρας στο νομό Τρικάλων και της Συκιάς στο νομό Καρδίτσας .
Επισήμανε μάλιστα ότι οι παρεμβάσεις στα συγκεκριμένα έργα πρέπει να προχωρήσουν γιατί θα προκύψουν μεγάλα οφέλη για την περιοχή .
Αφού σημείωσε ότι « το έργο αυτό είχε σταματήσει έπειτα από δικαστική απόφαση , την οποία οφείλουμε να σεβαστούμε » ανακοίνωσε ότι « πολύ γρήγορα θα έχω πρόταση για τη Μεσοχώρα και τη Συκιά, σχετικά με την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας » , τονίζοντας πως « αποτελεί μεγάλη ντροπή να έχουμε δύο μεγάλα εργοστάσια, τα οποία μπορούν να παράγουν 300 μεγαβάτ - και αυτά είναι νεκρά » .
Thessalianews .

Δεν υπάρχουν σχόλια: