Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Για τις νοικοκυρές . . . . . μέρες που είναι .

Χορτόπιτα νηστίσιμη . 



Υλικά .
1 πακέτο φύλλο χωριάτικο
2 κιλά ανάμεικτα χορταρικά (μυρώνια, καυκαλήθρες, σέσκουλα) καθαρισμένα, πλυμένα και ψιλοκομμένα
6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
4 κουταλιές της σούπας φρέσκο άνιθο ψιλοκομμένο
λάδι
αλάτι,
πιπέρι
δυο κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι

Εκτέλεση .
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε τα χορταρικά, τον άνιθο, τα κρεμμυδάκια και μπόλικο αλάτι και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας. Αλείφουμε το εσωτερικό ενός ταψιού με λάδι, και στρώνουμε 4 φύλλα αλείβοντας το καθένα με λάδι ξεχωριστά.
Πασπαλίζουμε με τις δυο κουταλιές σιμιγδάλι. Αυτό είναι ένα μικρό μυστικό για να κρατήσει τα ζουμιά από τα χόρτα στο ψήσιμο και να μην μαλακώσει η βάση της πίτας μας .
Απλώνουμε την γέμιση, κλείνουμε με τα υπόλοιπα φύλλα λαδώνοντας πάλι το καθένα ξεχωριστά , χαράζουμε, αλείφουμε την επιφάνεια με λάδι και ψήνουμε στην κάτω σχάρα για περίπου μία ώρα, μέχρι να πάρει η πίτα μας ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα .
Τα τελευταία 5 λετά ακουμπάμε το ταψί στο πάτωμα του φούρνου για να ψηθεί καλά και η βάση, προσέχοντας να μην μας αρπάξει .
Thessalianews .

Δεν υπάρχουν σχόλια: