Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Τα προβλήματα του ορεινού όγκου είναι πολλά . . . . . . . .

Σε αντιμετώπιση των πολλών προβλημάτων . 

Τα προβλήματα του ορεινού όγκου, πολλά εκ των οποίων χρήζουν άμεσης επέμβασης, αντιμετωπίζει η Δημοτική Αρχή Πύλης, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Ηλία Λαμπρογιώργο.
Το σημαντικότερο απ' αυτά είναι η διάνοιξη αγροτικών δρόμων που προσφέρουν πρόσβαση σε βοσκοτόπια, αναφέρει ο κ. Λαμπρογιώργος, τονίζοντας το επείγον της περίπτωσης, καθώς από τα μέσα περίπου του ερχόμενου Μαΐου θα μετακινηθούν τα κοπάδια στα ορεινά, οπότε πρέπει να διαθέτουν οδική επικοινωνία.
Ο κ. Λαμπρογιώργος υπογραμμίζει την προσπάθεια που κάνει ο δήμος Πύλης να καταστήσει προσπελάσιμους αυτούς τους δρόμους, ώστε να στηρίξει την κτηνοτροφία, όμως, επισημαίνει την μειωμένη εισροή πόρων από την πολιτεία προς τους Καλλικράτειους δήμους, η οποία δημιουργεί δυσχέρειες και προσκόμματα στον αγώνα αυτό και προσθέτει ότι στα πολλά χιλιόμετρα δρόμων όπου πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις, αυτές θα πραγματοποιηθούν με μηχανήματα του αυτοδιοικητικού φορέα, ενώ ανάθεση σε ιδιώτες θα είναι μάλλον δύσκολο, λόγω των λιγότερων εσόδων.
Άλλα ζητήματα που αντιμετώπισε στην χθεσινή του περιοδεία στα ορεινά του δήμου Πύλης ο κ. Λαμπρογιώργος, είναι η ζημιά που υπέστη ο δρόμος στο Λιβαδοχώρι της ΔΕ (Δημοτικής Ενότητας) Πινδέων, εξαιτίας της οποίας η κυκλοφορία οχημάτων είναι εξαιρετικά δύσκολη και η Δημοτική Αρχή θα επιλυφθεί του θέματος, ώστε να αποκατασταθεί η διέλευση οχημάτων.
Επίσης, ζημιά έχει υποστεί η δεξαμενή νερού στο Παράμερο, επίσης της ΔΕ Πινδέων, σημειώνει ο κ. Λαμπρογιώργος, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι δεν είναι μείζονος σημασίας πρόβλημα που να χρήζει άμεσης επέμβασης, οπότε η Δημοτική Αρχή θα προχωρήσει σε εργασίες σ' αυτό στο προσεχές χρονικό διάστημα.
Εξάλλου, καλή είναι η ανταπόκριση των κατοίκων της Πύλης στην ανακύκλωση απορριμμάτων,
σύμφωνα με τον κ. Λαμπρογεώργο. Έχουν τοποθετηθεί μπλε κάδοι στην Πύλη και οι δημότες πρέπει να κάνουν έναν απλό διαχωρισμό των σκουπιδιών τους, σε ανακυκλώσιμα και μη, σημειώνει ο κ. Λαμπρογεώργος, επισημαίνοντας πως σε όλους είναι γνωστά τα υλικά που ανακυκλώνονται, χαρτί, γυαλί, πλαστικό, κλπ.
Το κόστος συλλογής και απόρριψης σκουπιδιών στον ΧΥΤΑ (Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων) θα μειωθεί έως και 40% περίπου για τον Δήμο λόγω της ανακύκλωσης, τονίζει ο κ. Λαμπρογεώργος, υπογραμμίζοντας πως αυτό συνεπάγεται εξοικονόμηση πόρων σε δύσκολες οικονομικά εποχές, οπότε ο Δήμος θα μπορέσει να τους διαθέσει σε άλλες δράσεις ή να μην επιβαρύνει τους δημότες.
Επίσης, από την ανακύκλωση προκύπτουν και οφέλη, που δεν είναι άμεσα ορατά, όπως η προστασία του περιβάλλοντος, επισημαίνει ο κ. Λαμπρογεώργος, προσθέτοντας πως πρέπει οι κάτοικοι να ανακυκλώνουν τα κατάλληλα υλικά και να μην χρησιμοποιούν τους μπλε κάδους ως κοινούς για κάθε είδους απορρίμματα.
Τέλος, ο κ. Λαμπρογιώργος σημειώνει πως η Δημοτική Αρχή προβαίνει σε καθαρισμούς των κοινόχρηστων χώρων των Τοπικών Διαμερισμάτων (ΤΔ) και σε κοπή χορταριών, για να βελτιωθεί η εικόνα του Δήμου, ειδικά ενόψει του Πάσχα.
















Πρωινός Λόγος Τρικάλων .

Δεν υπάρχουν σχόλια: