Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

H Περιφέρεια ζητά 1,5 εκ. ευρώ για τις ζημιές .


Έκτακτη χρηματοδότηση για την αποκατάσταση βλαβών στο ορεινό οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων από τις έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν στην περιοχή ζητά με επιστολή του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός προς τους συναρμόδιους υπουργούς Οικονομικών, Υποδομών και Εσωτερικών.
Στην επιστολή επισυνάπτεται τεχνική έκθεση με αναλυτική περιγραφή των ζημιών και τις θέσεις που έχουν καταγραφεί, ενώ ζητείται η έγκριση πίστωσης 1.500.000 ευρώ για την αποκατάσταση των βλαβών, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στη συνημμένη τεχνική έκθεση.
Στο μεταξύ ο δήμος Πύλης καλεί τους «δημότες που επλήγησαν οι ιδιοκτησίες τους από τις πλημμύρες, να υποβάλλουν αίτηση προς το δήμο περιγράφοντας τις ζημιές που έγιναν, αποδεικνυόμενες και από συνημμένο φωτογραφικό υλικό ώστε ο δήμος να μεριμνήσει και να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση διαβίβαση των αιτημάτων προς τους εμπλεκόμενους φορείς.
Επιπλέον όσοι κτηνοτρόφοι έπαθαν ζημιές από τη θεομηνία – πλημμύρες των τελευταίων ημερών να προσέλθουν άμεσα και το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου στα κατά τόπους γραφεία του δήμου Πύλης στους ανταποκριτές ΕΛΓΑ, για να υποβάλλουν αίτηση αποκατάστασης ζημιών. Οι ζημιές θα πρέπει να αφορούν Ζωϊκό Κεφάλαιο, Σταβλικές και λοιπές αγροτικές εγκαταστάσεις .
ThessaliaNews .

Δεν υπάρχουν σχόλια: