Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Γιατί να μην έχουμε και εμείς τέτοιους βουλευτές ;

Επίσκεψη των Βουλευτών ΠΑΣΟΚ Άρτας στον Υπουργό Εσωτερικών .
Τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ιωάννη Ραγκούση επισκέφθηκαν στο Γραφείο του οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Άρτας κ.κ. Δημήτρης Τσιρώνης και Παύλος Στασινός, προκειμένου να ενημερωθούν και να συζητήσουν μαζί του για το περιεχόμενο και την εφαρμογή της νέας Διοικητικής Αρχιτεκτονικής ‘’ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ΄΄ στο νομό της Άρτας, τις νέες αναπτυξιακές δυνατότητες και τις προοπτικές που ανοίγονται, αλλά και τα προβλήματα που ενδεχομένως η νέα μεταρρύθμιση προκαλέσει με τη συνένωση των Δήμων.
Κατά την συνάντηση υπήρξε σύμπτωση απόψεων των δύο βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Άρτας με τον Υπουργό Εσωτερικών για την αναγκαιότητα και την εφαρμογή στη χώρα μας της νέας Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όπως αρμόζει σε κάθε σύγχρονο και οργανωμένο κράτος που σέβεται τον πολίτη και τις ανάγκες του.
Σε ότι αφορά το νομό της Άρτας και το νέο χωροταξικό οι δύο βουλευτές Δημήτρης Τσιρώνης και Παύλος Στασινός επισήμαναν για μια ακόμη φορά στον κ. Ραγκούση ότι η συνένωση των δήμων θα πρέπει να γίνει με γνώμονα τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των πολιτών και την αρτιότερη παροχή υπηρεσιών στους δημότες, οπουδήποτε και εάν αυτοί κατοικούν, σε οποιοδήποτε δήμο και εάν υπάγονται.
Οι δύο βουλευτές ενημέρωσαν τον Υπουργό Εσωτερικών ότι η χωροταξική κατανομή και η συνένωση των δήμων όπως την είχε προτείνει προ διετίας το ΙΤΑ (Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης) με 3 Δήμους (2 Ορεινούς Δήμους και τον Δήμο Αρταίων) δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες και στις αναπτυξιακές δυνατότητες του νομού της Άρτας και για το λόγο αυτό είχε απορριφθεί ομόφωνα από την ΤΕΔΚ Άρτας.
Στο σημείο αυτό οι κκ Τσιρώνης και Στασινός επέδωσαν εκ νέου στον Υπουργό Εσωτερικών το έγγραφο που απευθύνεται προς τον ίδιο και το οποίο συνυπογράφει η συντριπτική πλειοψηφία των Δημάρχων και Προέδρων Κοινοτήτων του νομού Άρτας, με το οποίο ζητούν οι νέοι Δήμοι που θα προκύψουν να είναι τουλάχιστον τέσσερις (4).
Οι δύο βουλευτές τόνισαν στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ραγκούση ότι οι 4 Δήμοι ανταποκρίνονται ακριβέστερα στις ανάγκες και τις απαιτήσεις του νομού και της τοπικής αυτοδιοίκησης και συνεπώς θα πρέπει να μελετηθούν σοβαρά από το Υπουργείο κατά το σχεδιασμό της νέας μεταρρύθμισης, ενώ ιδιαίτερη μέριμνα θα πρέπει να τύχει η μαρτυρική κοινότητα Κομμένου όπου η ιστορία δεν έχει γραφτεί και οι μνήμες είναι ακόμη νωπές.
Τέλος, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Ιωάννης Ραγκούσης ευχαρίστησε τον κ. Τσιρώνη και τον κ. Στασινό για την ενημέρωση και τη συνεργασία και τους δήλωσε ότι δεν έχουν σε τίποτα να ανησυχούν αφού και ο νομός Άρτας θα έχει την ίδια αντιμετώπιση την οποία θα έχουν και όλοι οι άλλοι νομοί της χώρας.

Οι Βουλευτές ΠΑΣΟΚ Ν. Άρτας
Δημήτρης Τσιρώνης .
Παύλος Στασινός .

Δεν υπάρχουν σχόλια: