Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Μια ζωή απο τον Δομοκό θα περνάμε ; ; ; . . .

Στο μικροσκόπιο της Ε.Ε. ο Ε-65 .
Στοιχεία για τη χάραξη και τα έργα κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Ε65 προτίθεται να ζητήσει από το υπουργείο Υποδομών η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ώστε να διαπιστώσει κατά πόσο το εν λόγω έργο συμμορφώνεται προς τις αντίστοιχες διατάξεις της Οδηγίας 92/43/ΕΟΚ για τα οικολογικά ενδιαιτήματα.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση που είχαν καταθέσει στο ευρωκοινοβούλιο οι Οικολόγοι Πράσινοι, ο απερχόμενος επίτροπος Περιβάλοντος Σταύρος Δήμας σημειώνει πως υπάρχει πρόθεση εκ μέρους της Κομισιόν να ζητήσει από τις ελληνικές αρχές τα συγκεκριμένα στοιχεία.
Στην ερώτησή του, ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος επισήμανε τις καταστροφές σε σημαντικές προστατευόμενες εκτάσεις NATURA 2000 στις όχθες του Σπερχειού και την εκτεταμένη απώλεια γαιών υψηλής παραγωγικότητας, ρωτώντας την Επιτροπή αν είναι ενήμερη για τα δεδομένα αυτά και αν έχει γίνει η απαραίτητη διερεύνηση όλων των εναλλακτικών λύσεων. Σε ανακοίνωση των Οικολόγων Πράσινων σημειώνεται πως ο αυτοκινητόδρομος Ε 65 θα συνδέει τη Λαμία με τη Δυτική Θεσσαλία και την Εγνατία Οδό και ότι συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την ιδιωτική κοινοπραξία που τον κατασκευάζει. «Η απάντηση του κ.Δήμα έρχεται να δικαιώσει, έστω και με καθυστέρηση, όσους αγωνίζονται να μη θυσιαστεί η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος στο βωμό της ευκολότερης λύσης για ένα ακόμη δρόμο», τονίζει ο κ. Τρεμόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: