Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Ελλάδα εν έτη . . . . 2011 .

Πλήρως αποκλεισμένοι οι κάτοικοι δύο οικισμών του δήμου Πύλης .

Ο κ. Γιώργος Γαντζούλας προτίθεται να διαθέσει μηχάνημα για να ανοίξει ο δρόμος .
Αποκλεισμένοι από κάθε οδική σύνδεση είναι δύο οικισμοί του δήμου Πύλης τις τελευταίες εβδομάδες.
Πρόκειται για το Φορτώσι και το Βάκαρι οι κάτοικοι των οποίων παραμένουν αποκλεισμένοι μετά τις έντονες βροχοπτώσεις του φετινού χειμώνα. Αυτές οι βροχοπτώσεις είχαν ως αποτέλεσμα να αναπτυχθούν έντονα κατολισθητικά φαινόμενα τα οποία έφραξαν την πρόσβαση στους οικισμούς. Οι κάτοικοί τους κάνουν λόγο για έλλειψη των αναγκαίων προμηθειών (αλεύρι κλπ) για την επιβίωσή τους.
Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες της ΕΡΕΥΝΑΣ από την περιοχή, οι δρόμοι έχουν καταπλακωθεί από τόνους φερτής ύλης από τα βουνά η οποία καθιστά το έργο της αποκατάστασης της κυκλοφορίας δύσκολο.
Προχθές, Τετάρτη, τους δύο οικισμούς προσέγγισε αποστολή του νέου διευρυμένου δήμου Πύλης στην οποία μετείχαν οι αντιδήμαρχοι κύριοι Νίκος Τόλιας και Γιάννης Κουτσονάσιος.
Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Νίκος Τόλιας δήλωσε στην ΕΡΕΥΝΑ για τη συγκεκριμένη επίσκεψη: «Προσεγγίσαμε τους δύο οικισμούς μιας και δεν υπάρχει οδική πρόσβαση για να τους επισκεφθούμε, απ’ όπου σχηματίσαμε την άποψη ότι απαιτείται σοβαρή προσπάθεια αρκετών ημερών και κόστους δεκάδων χιλιάδων ευρώ με βαρέα οχήματα για να αποκατασταθεί η σύνδεση».
Συνεχίζοντας ο κ. Τόλιας τόνισε ότι σε συγκέντρωση που έγινε στη Μεσοχώρα, έγινε ενημέρωση πως στη διαδικασία συγκρότησης που είναι σήμερα δήμος Πύλης δεν είναι δυνατή η διάθεση μηχανημάτων, χειριστών και κονδυλίων εντός των αμέσως επόμενων ημερών. Επομένως είναι αδύνατη η άμεση παρέμβαση. Ωστόσο ο ίδιος πρόσθεσε πως «θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο για να υπάρξει η αποκατάσταση όσο το δυνατό γρηγορότερα».
Για την προσφορά ιδιώτη μέσω ραδιοφωνικού σταθμού (ζυγός), ο κ. Τόλιας ανέφερε: «Σε ραδιοφωνική του παρέμβαση ο Γιώργος Γαντζούλας είπε ότι μπορεί να διαθέσει μηχάνημα για την αποκατάσταση. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα μαζί του, δεσμεύθηκε να προχωρήσει σε προσωρινή αποκατάσταση της βατότητας του δρόμου διότι η πλήρης αποκατάσταση απαιτεί σοβαρή δουλειά και με το δίκιο του ο κ. Γαντζούλας δεν μπορεί να δεσμευθεί για τόσο σοβαρή δουλειά».
Τέλος ο κ. Τόλιας δεσμεύθηκε ότι η δημοτική αρχή Πύλης θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα το επόμενο διάστημα με την προώθηση των απαραίτητων ενεργειών.
Η ΕΡΕΥΝΑ .

Δεν υπάρχουν σχόλια: