Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Μπεκρή μεζέ από την Πύλη Τρικάλων.

Μπεκρή μεζέ  .



Μπεκρή μεζέ από την Πύλη Τρικάλων.
Υλικά .
1/2 κιλό μοσχάρι σπάλα
1/2 κιλό χοιρινό (για τηγανιά)
1 λουκάνικο χωριάτικο (κομμένο φέτες)
250 γραμ. γραβιέρα
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο)
2 πράσινες πιπεριές (χοντροκομμένες)
3 μικρές ξηρές και καυτερές κόκκινες πιπεριές (θρυμματισμένες)
2 φύλλα δάφνης
5-6 κόκκους μπαχάρι
3 ώριμες ντομάτες (τριμμένες)
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
1 ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι .
Εκτέλεση .
1. Κόψε το μοσχάρι και το χοιρινό σε μικρές μπουκίτσες.
2. Βάλε σε μια κατσαρόλα λίγο νερό και βράσε τα κομμάτια του κρέατος σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά.
3. Αφού βγάλεις το κρέας από την κατσαρόλα, ρίξε τώρα το λάδι, τα λουκάνικα, τις πιπεριές, τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τσιγάρισέ τα μέχρι να «μαραθούν».
4. Ρίξε μετά τον πελτέ και τις ντομάτες και συνέχισε το μαγείρεμα μέχρι να διαλυθούν οι ντομάτες. Σβήνεις με κρασί.
5. Πρόσθεσε κατόπιν τα υπόλοιπα υλικά και ένα ποτήρι νερό και άφησέ τα να σιγοβράσουν για 15 λεπτά. Αν χρειαστεί κατά τη διάρκεια της βράσης, συμπλήρωσε με λίγο νερό.
6. Λίγο προτού ετοιμαστεί το φαΐ, πρόσθεσε τη γραβιέρα και άφησέ τη να λιώσει.

Στείλτε τη δική σας συνταγή στο syntages@thessalianews.gr Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , σημειώνοντας το όνομά σας και τον τόπο (καλό θα ήταν να συνοδεύει τη συνταγή σας και μια φωτογραφία) .
Thessalianews .

Δεν υπάρχουν σχόλια: