Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Internet . . . . παντού .

Που πας για μπάνιο χωρίς…σύνδεση;

Με φορητό υπολογιστή, netbook ή smartphone μαζί με τα μαγιό και τις πετσέτες φαίνεται ότι ξεκινά φέτος για τις παραλίες σχεδόν ο ένας στους δύο Έλληνες, ακόμα και στο…Κόκκινο Νερό.

Που πας για μπάνιο χωρίς…σύνδεση;
Με δεδομένο ότι πλέον η διείσδυση του Διαδικτύου ξεπερνά το 50% στις πιο μικρές ηλικίες, ο Έλληνας εμφανίζεται αποφασισμένος να μην... κάνει φέτος διακοπές και από το "σερφάρισμα", είτε αυτό οφείλεται σε λόγους ψυχαγωγίας είτε σε επαγγελματικές εκκρεμότητες.
Οι τρεις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας έχουν ανακοινώσει ήδη προσφορές πακέτων προπληρωμένης ευρυζωνικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο μέσω των δικτύων κινητής τηλεφωνίας (prepaid mobile broadband) με τη χρήση φορητού υπολογιστή ή netbook.
Για να τα χρησιμοποιήσει, ο ενδιαφερόμενος αγοράζει μία κάρτα SIM και ένα USB stick modem (εάν δεν έχει), εγκαθιστά το απαραίτητο λογισμικό στον υπολογιστή του και έχει ένα διαθέσιμο ποσό για να χρησιμοποιήσει. Το ποσό αυτό μπορεί να ανανεωθεί μόλις τελειώσει.
Συγκεκριμένα, η Cosmote προσφέρει το Internet On the Go με κάρτα με δύο αρχικές επιλογές: Μία με 20 ευρώ που περιλαμβάνει μόνο τη SIM κάρτα και μία με 50 ευρώ που περιλαμβάνει εκτός από τη SIM και το USB modem.
Τα smartphones αποτελούν για τους περισσότερους την πιο εύκολη λύση για σύνδεση στο Διαδίκτυο και στις διακοπές
Αυτή την περίοδο υπάρχει προσφορά που περιλαμβάνει και στα δύο πακέτα και 30 ημέρες δωρεάν πρόσβαση. Από εκεί και πέρα υπάρχουν επιλογές για πρόσβαση για 1, 7 ή 30 ημέρες.
Η Vodafone διαθέτει το πακέτο ΚαρτοInternet, με την τρέχουσα προσφορά να περιλαμβάνει 30 ημέρες πρόσβαση χωρίς επιπλέον κόστος.
Το αρχικό πακέτο κοστίζει 20 ή 50 ευρώ (με ή χωρίς USB modem), ενώ μετά το πέρας του χρόνου που περιλαμβάνεται στο πακέτο, η χρέωση είναι 2 ευρώ για 30 λεπτά, 5 ευρώ για 1 ημέρα και 20 ευρώ για 30 ημέρες.
Από την πλευρά της, η Wind ανακοίνωσε το νέο πακέτο σύνδεσης WIND Mobile Broadband με κάρτα, με κόστος 34,90 ευρώ, το οποίο περιλαμβάνει δωρεάν USB modem stick και επιπλέον δώρο έναν μήνα πλοήγηση στο Internet.
Στη συνέχεια, ο χρήστης μπορεί να ανανεώσει για 1, 7 ή 30 ημέρες, με κόστος που ξεκινά από τα 5 ευρώ.
Τα smartphones, τα οποία γίνονται όλο και πιο δημοφιλή μήνα με τον μήνα, αποτελούν για τους περισσότερους την πιο εύκολη λύση για σύνδεση στο Διαδίκτυο και στις διακοπές.
Η συντριπτική πλειονότητα των κατόχων smartphone έχουν πρόγραμμα δεδομένων ανάλογο με τις ανάγκες τους, ενώ για όσους θέλουν μεγαλύτερη οθόνη, τη λύση δίνουν τα tablets.
Επίσης πρόσβαση στο Ιντερνετ μπορεί να προσφέρει και ο συνδυασμός φορητού υπολογιστή και smartphone, καθώς τα δεύτερα μπορούν να λειτουργήσουν ως WiFi hotspots. Ουσιαστικά, το smartphone δημιουργεί ένα WiFi δίκτυο στο οποίο μπορούν να συνδεθούν μέχρι πέντε συσκευές, ενώ για την πρόσβαση χρησιμοποιείται η σύνδεση του κινητού.
Καλές βουτιές…
E-enimerosi.

Δεν υπάρχουν σχόλια: