Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

ΕΜ ! ! ! .62 ΕURΟ πληρώνουμε το χρόνο . Να μην κάνουν και αυτοί κάτι . . .

Προληπτικός έλεγχος του πόσιμου νερού .

Σε ελέγχους της ποιότητας του πόσιμου νερού σε όλο τον Νομό προβαίνουν οι αρμόδιες αρχές, προκειμένου να αποκτήσουν στοιχεία για τα συστατικά του, αλλά και να προληφθούν τυχόν προσμίξεις με μη επιθυμητά υλικά . Λαμβάνονται δείγματα από τα δίκτυα υδροδότησης και από τις δεξαμενές, τα οποία στην συνέχεια αναλύονται για να ελεγχθεί η ποιότητά τους. Παράλληλα, υπάρχει άμεση επικοινωνία με τις νοσοκομειακές μονάδες, ώστε σε περιπτώσεις που εμφανίζονται κρούσματα γαστρεντερικής φύσεως, να προχωρούν οι αρμόδιες υπηρεσίες σε περαιτέρω ελέγχους, για την ανακάλυψη τυχόν μόλυνσης πόσιμου ύδατος σε συγκεκριμένη περιοχή.
Οι διαδικασίες αυτές είναι πάγιες, ειδικά το καλοκαίρι, και οι ειδικοί συνιστούν στους πολίτες να λαμβάνουν οι ίδιοι μέτρα τήρησης της υγιεινής, τηρώντας καθαριότητα, σωματική και οικιακή και όταν έχουν κάποιες υποψίες για οτιδήποτε αφορά την υγεία και τη υγιεινή να απευθύνονται στους εξειδικευμένους επιστήμονες. Επίσης, οι αρμόδιες υπηρεσίες των Δήμων, οφείλουν να χλωριώνουν σωστά το πόσιμο νερό, τηρώντας επίσης όλες τις προδιαγραφές που έχουν καθοριστεί για την ύδρευση.
Προσοχή στις υψηλές θερμοκρασίες
Εξάλλου, οι αρμόδιες υπηρεσίες προειδοποιούν για την προσοχή που πρέπει να δίνουν οι πολίτες, κυρίως οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού (ηλικιωμένοι, με χρόνια νοσήματα, νεογνά, βρέφη) στην τήρηση ορισμένων κανόνων για την προστασία τους από τις υψηλές θερμοκρασίες και ειδικά όταν επικρατεί καύσωνας:
-Αποφύγετε την ηλιοθεραπεία. Παραμείνετε σε σκιερά και δροσερά μέρη αποφεύγοντας τους χώρους όπου επικρατεί συνωστισμός.
-Αποφύγετε τη βαριά σωματική εργασία,
-Αποφύγετε το βάδισμα για πολύ ώρα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο.
-Προτιμήστε τα ελαφρά, άνετα και ανοιχτόχρωμα ρούχα
-Προτιμήστε καπέλο ή άλλο κάλυμμα από φυσικό υλικό, που να επιτρέπει καλό αερισμό του κεφαλιού.
Προτιμήστε τα ελαφρά και μικρά γεύματα, με έμφαση στα φρούτα και τα λαχανικά και περιορίστε τα λιπαρά. Πίνετε άφθονα υγρά (νερό και χυμούς φρούτων).
Συνιστώνται πολλά χλιαρά ντους κατά την διάρκεια της ημέρας.
Τα άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα (αναπνευστικά, καρδιαγγειακά, κλπ) θα πρέπει να συμβουλευτούν το θεράποντα ιατρό τους για την εφαρμογή ειδικών οδηγιών, κατά περίπτωση.
Αποφύγετε τα πολύωρα ταξίδια με διάφορα μέσα συγκοινωνίας, κατά τη διάρκεια της υψηλής ζέστης.

Πρωινός Λόγος Τρικάλων .

Δεν υπάρχουν σχόλια: