Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Τρίκαλα : Δέντρο με . . . καρπούς φωτοβολταϊκά πάνελ .


ΣΤΑ «ΚΛΑΔΙΑ» ΤΟΥ  .

Ένα φωτοβολταϊκό «δέντρο» στην κεντρική πλατεία της πόλης, τοποθέτησε ο δήμος Τρικκαίων. Πρόκειται για μια νέα τεχνολογική καινοτομία, υπέρ ατόμων με αναπηρία, αλλά και με λύσεις για τους πολίτες, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας. 
(Δείτε φώτο)
Μια κατασκευή , δηλαδή , όπως αναφέρεται από τη δημοτική αρχή , που προσομοιάζει με δέντρο και στα «κλαδιά» του φέρει ως καρπούς , φωτοβολταϊκά πάνελ !
Επίσης , από το δήμο Τρικκαίων τονίζεται πως πρόκειται μια κατασκευή με διπλό στόχο :
Ο ένας , είναι η παραγόμενη ενέργεια να μεταφέρεται στα «κλαδιά» και να δίνεται φως μέσω των λαμπτήρων τύπου led που φέρει το δέντρο .
Ο δεύτερος , είναι η χρήση της ενέργειας αυτής για τη φόρτιση κινητών και ηλεκτρικών αμαξιδίων που χρησιμοποιούν άτομα με αναπηρία . Και οι δύο αυτές εφαρμογές προσαρμόζονται σε παγκάκια που βρίσκονται σε προστατευμένο δάπεδο κάτω από το δέντρο και ταυτοχρόνως δίνουν την ευκαιρία στον κάθε πολίτη να ξεκουραστεί .
Παράλληλα , μία οθόνη αφής , τοποθετημένη στον κάτω μέρος του «κορμού» του δέντρου επιτρέπει στους χρήστες να πλοηγηθούν στο διαδίκτυο , να βρουν σημεία ενδιαφέροντος στην περιοχή, να χρησιμοποιήσουν τη δυνατότητα κλήσης μέσω διαδικτύου του Skype ή ακόμη και να φωτογραφηθούν στο «δέντρο» .
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου , ο οποίος σήμερα επισκέφθηκε το «δέντρο», η κατασκευή είναι «100% τρικαλινό προϊόν και αποτελεί τμήμα των δράσεων για την Εβδομάδα Κινητικότητας , με στόχο να μπορέσουμε να παρουσιάσουμε καινοτόμες λύσεις για τους συμπολίτες μας» .
Η συγκεκριμένη πρωτοποριακή κατασκευή του τρικαλινού κ. Θανάση Ντιντή, τοποθετήθηκε στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων (πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου , ακριβώς μπροστά από το άγαλμα του Στρατηγού Στέφανου Σαράφη) .
Εκδηλώσεις .
  Οι εκδηλώσεις του δήμου Τρικκαίων στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2015, έχουν ως τίτλο «επιλέγω -αλλάζω -συνδυάζω» (choose -change -combine) .
Συγκεκριμένα , υλοποιείται ο στόχος για τον συνδυασμό των μέσων μαζικής μεταφοράς , με την προώθηση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στον αστικό ιστό και πραγματοποιούνται το διάστημα 16 - 22 Σεπτεμβρίου 2015, ενώ ακολουθούν οι δράσεις της Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας .


dendro-trikala-plateia_00002 dendro-trikala-plateia_00003 dendro-trikala-plateia_00004 dendro-trikala-plateia_00005 dendro-trikala-plateia_00006 dendro-trikala-plateia_00007 dendro-trikala-plateia_00008 dendro-trikala-plateia_00009 dendro-trikala-plateia_00010 dendro-trikala-plateia_00011 dendro-trikala-plateia_00012 dendro-trikala-plateia_00013 dendro-trikala-plateia_00014

Δεν υπάρχουν σχόλια: