Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

ΑΙΟΛΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Α.Ε.

ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ: ΝΑΙ από την Περιφέρεια για το Αιολικό στον "Ξέρακα" (ΒΙΝΤΕΟ) .
"Ξέρακας" Θεοδωριάνων: Σημείο εγκατάστασης του Α/Π. Φώτο Δ. Στεργιούλης

Η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου στη συνεδρίαση της 26-10-2011 γνωμοδότησε θετικά για το περιεχόμενο της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά το έργο: ......«Αιολικό πάρκο συνολικής ισχύος 34 MW , στη θέση «Ξέρακας- Περδικόβρυση» (πρώην Δήμου Αθαμανίας & Κοινότητας Θεοδώριανων), του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων».
Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου είναι η εταιρεία: «ΑΙΟΛΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Α.Ε. & ΣΙΑ ΑΡΤΑ Α.Ε». 
Στην ίδια συνεδρίαση γνωμοδότησε θετικά και για άλλα δύο αιολικά ισχύος 50MW το καθένα, στους Δήμους Πωγωνίου και Ζίτσας. Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας των δυο αυτών έργων είναι η εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ ΑΝΕΜΟΣ A.E. Και τις τρεις ΜΠΕ καταψήφισαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι των αριστερών παρατάξεων( Λαϊκή Συσπείιρωση, ΑΥΡΙΟ για την Ήπειρο και Αριστερή Παρέμβαση).  
Όσο αφορά το Α/Π που αφορά την κοινότητά μας, προτείνεται να εγκατασταθέι στην κορυφογραμμή "Ξέρακας-Περδικοβρυση" στα όρια της πρώην κοινότητας Θεοδωριάνων και του πρώην Δήμου Αθαμανίας. Εκτείνεται σε μήκος 3.600 μέτρων, και καλύπτει επιφάνεια 1.431 στρεμμάτων.
Περιλαμβάνει 12 ανεμογεννήτριες ισχύος 3 MW η κάθε μία, με πτερύγια διαμέτρου 82 μέτρων, ενώ ο άξονας του ρότορα θα βρίσκεται σε ύψος 78 μέτρα. Συνολικά μιλάμε για ύψος 120(!) μέτρα για κάθε ανεμογεννήτρια. Για την κάθε μία θα κατασκευαστεί πλάτωμα 50Χ55 μ. και εκσκαφή για τη θεμελίωση της βάσης διαμέτρου 16 μέτρων και βάθους 2,7 μέτρων.

Για τη διέλευση των συρόμενων μεταφοράς των πτερυγίων απαιτούνται βελτιωτικές παρεμβάσεις κάποιων υφιστάμενων τμημάτων οδοποιίας, αλλά και η διάνοιξη νέας οδοποιίας περίπου 2,5 χιλιομέτρων.
Η μέση ετήσια ενεργειακή παραγωγή προς πώληση του Αιολικού Πάρκου θα είναι 73.948.954 kWh και τα ετήσια έσοδα της εταιρείας περίπου 6,5 εκατομμύρια ευρώ. Η περιοχή εγκατάστασης ανήκει στη ζώνη ΙΙΙ του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων, στην οποία επιτρέπεται η εγκατάσταση αιολικών πάρκων, τμήμα του Α/Π βρίσκεται εντός καταφυγίου άγριας ζωής (ΚΑΖ) και όλη η περιοχή εγκατάστασης είναι Ζώνη Ειδικής Προστασίας (ΖΕΠ) για την ορνιθοπανίδα.
Σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της περιοχής το τοπίο είναι αρκετά θολό, αφού τμήμα περιοχής εγκατάστασης του Α/Π ανήκει στο Συνεταιρισμό Αθαμανίου, ενώ και η κυριότητα της έκτασης προς τη μεριά της πρώην κοινότητας Θεοδωριάνων που αναφέρεται στην ΜΠΕ ως δημόσια έκταση, δύναται να αμφισβητηθεί από το Συνεταιρισμό Θεοδωριάνων.
Αν και στην περιβαλλοντική αδειοδοτική διαδικασία δεν απαιτείται γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, είναι επιτακτική η ανάγκη το θέμα της εγκατάστασης του Α/Π να απασχολήσει το νέο Δημοτικό Συμβούλιο σε μία από τις πρώτες του συνεδριάσεις καθώς επίσης και τους φορέις και συλλόγους της περιοχής.

Με ενδιαφέρον αναμένεται και η θέση και γνωμοδότηση του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων, ο οποίος παλιότερα εξέφρασε καταρχήν θετική γνώμη, βάζοντας όμως ορισμένες προϋποθέσεις για την οριστική έγκριση.
Το σίγουρο έιναι ότι θα υπάρξει αντίδραση από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία αφού η περιοχή είναι Ζώνη Ειδικής Προστασίας και συγκαταλέγεται στις περιοχές αιολικού δυναμικού, που σύμφωνα με την Ορνιθολογική Εταιρεία, πρέπει να αποκλέιεται η εγκατάσταση αιολικών πάρκων. 
Ξέρουμε πολύ καλά ότι η περιοχή των Θεοδωριάνων αποτελεί "φιλέτο" . Απ΄τη μια οι εταιρείες που θέλουν την κατασκευή τριών ακόμα μικρών Υ/Η ενώ ήδη υπάρχει ένα και από την άλλη το αιολικό Πάρκο.

Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και για άλλη μια φορά καλούμαστε οι φορείς, οι σύλλογοι και οι κάτοικοι των Θεοδωριάνων να πάρουμε σύντομα σαφή και ξεκάθαρη θέση πάνω και σε αυτό το ζήτημα.



www.theodoriana.com

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Επομένως έχουμε πόλεμο . . . . . . .

Ιωάννης Μεταξάς : O Πρωθυπουργός του ΟΧΙ .
O Ιωάννης Μεταξάς είναι ο Εθνικός Κυβερνήτης της Ελλάδας (1936- 1941), που διαμόρφωσε την ουδέτερη εξωτερική πολιτική της στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και με δικτατορική διακυβέρνηση αντιστάθηκε στα φασιστικά καθεστώτα Ιταλίας και Γερμανίας με το σύνθημα «Για τους Έλληνες Υπέρ την Νίκη η Δόξα».
H μεγαλύτερη στιγμή της ζωής του είναι τα χαράματα της 28ης Οκτωβρίου 1940 και η απάντηση που έδωσε στο ιταμό τελεσίγραφο, που του επέδωσε ο Ιταλός Πρέσβυς Εμμανουέλε Γκράτσι, στην οικία του στην Κηφισιά, ζητώντας του να επιτρέψει την διέλευση των ιταλικών στρατευμάτων από το ελληνικό έδαφος.

Η απάντηση του Ιωάννη Μεταξά «Alors c' est la guerre» (επομένως έχουμε πόλεμο), με την οποία κήρυξε τον υπέρ βωμών και εστιών πόλεμο, ενάντια στην Ιταλία, μία απόφαση που είχε πάρει μόνος του τον Μάρτιο του 1939, έχει μείνει στην ιστορία ως το "ΟΧΙ" των Ελλήνων στο φασισμό και την υποδούλωση της πατρίδας τους. Ο αγώνας, η ανδρεία και ο ηρωισμός ανδρών και γυναικών έως τις 6 Απριλίου 1941, άλλαξαν την πορεία της παγκόσμιας ιστορίας.
Ο Ιωάννης Μεταξάς (1871-1941) κεφαλληνιακής καταγωγής, υπήρξε ένας διορατικός στρατιωτικός και πολιτικός ηγέτης (statesman), διακεκριμένος επιτελικός αξιωματικός, με ικανότητα αιφνιδιασμού του εχθρού και γνώστης διπλωματικών χειρισμών. Ένας κατ' εξοχήν πνευματικός άνθρωπος, του οποίου το όνομα έχει μείνει στην ελληνική και στην παγκόσμια ιστορία, για την αντίσταση της Ελλάδος κατά του Αξονος..

Ως άνθρωπος είχε τη φήμη προσώπου με ιδιαίτερο ήθος, πάθος για την πατρίδα του και σεβασμό στην ιστορία της. Τον διέκρινε συναισθηματικός πλούτος, οξυδέρκεια, διορατικότητα και ευθύτητα κρίσεως, αναλυτική φιλοσοφική σκέψη, αγάπη για διάλογο και άμεση πρακτική αντίδραση, αφού είχε εξαντλήσει τα θέματα με τους ειδήμονες. Πραγματοποίησε τις εκάστοτε αποφάσεις του με γενναιότητα και αυταπάρνηση, αποφασιστικότητα, μέτρο και σταθερότητα. Ευπατρίδης, αριστοκράτης και οπαδός του πλατωνισμού. Προ πάντων υπήρξε άνθρωπος του πνεύματος, λάτρης της φύσεως, της μουσικής και των εικαστικών τεχνών, αφοσιωμένος σύζυγος και τρυφερός οικογενειάρχης και πατέρας.
Τίμησε τον όρκο του σαν αξιωματικός στους Βαλκανικούς Πολέμους και ποτέ δεν ανέμειξε τον στρατό στην πολιτική ή στη δικτατορία. Με διορατικό πνεύμα προείδε τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, με επιτελικό πνεύμα και πρόνοια σε όλους τους τομείς, οργάνωσε την στρατιωτική και ηθική άμυνα της Ελλάδας και την ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική της. Αυτός είναι ο κύριος λόγος που έκανε τη δικτατορία της 4ης Αυγούστου 1936, σε συνεννόηση και συνεργασία με τον βασιλέα Γεώργιο Β'. Ο περιορισμός των κομουνιστών, όπως και κάθε αυστηρό μέτρο που έλαβε κατά την δικτατορική διακυβέρνηση, είχε σχέση με την ετοιμασία και την ολοκλήρωση της άμυνας της Ελλάδος και την άρτια στρατιωτική προπαρασκευή. Η Εθνική Οργάνωση Νεολαίας, της οποίας ήταν αρχηγός, είχε στόχο την εθνική ομοψυχία, την κοινωνική και ηθική ετοιμασία και την εθελοντική οργάνωση των νέων για την άμυνα.
Η απάντηση που έδωσε στον Γκράτσι, ήταν για τους Έλληνες το έναυσμα, για να συνταχθούν με φρόνημα και πειθαρχία και να αγωνισθούν με ηρωισμό, ενωμένοι για τα ιδεώδη της φυλής.
Αγωνισθήτε δια την Πατρίδα, τας γυναίκας και τα παιδιά σας και τας ιεράς μας παραδόσεις.
Νυν Υπέρ πάντων ο αγών .
( διάγγελμα Ι. Μεταξά 28ης Οκτωβρίου 1940) .

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Οσμές σκανδάλων . . . . .

Απόνερα εκλογών με οσμές σκανδάλων στα Κεντρικά Τζουμέρκα .


Φαίνεται τελικά ότι η ταμπακιέρα για τον Δήμο μας είναι οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ). Ιδιαίτερη αντιπαράθεση υπάρχει για τα μικρά ή μεγάλα υδροηλεκτρικά φράγματα.
Έτσι βλέπουμε μια αντιπαράθεση του Δημήτρη Στεργιούλη, προέδρου του συλλόγου "Οι Ορεινοί" Θεοδωριάννων με την κ. Σταυρούλα Καραβασίλη. Μετά από άρθρο
του πρώτου την 12 Οκτ.11 στο http://www.theodoriana.com/content/view/369/1/lang,el/ απαντά η δεύτερη την 16 Οκτ.11 στο http://www.theodoriana.com/content/view/370/1/lang,el/ για να ανταπαντήσει ο πρώτος στην ίδια δημοσίευση.
Ακόμη στο πρώτο άρθρο βλέπουμε μια αποκάλυψη. Αφορά ένα υπέρογκο χρέος ύψους 215.000ευρώ. Το χρέος αυτό το κληρονόμησε ο νεοσύστατος Δήμος Τζουμέρκων από μια Δημοτική Επιχείρηση του πρώην Δήμου Αγνάντων με την επωνυμία «Αλιευτική Τουριστική Καταρράχτης Α.Ε.» για εκτροφή πέστροφας. Η επιχείρηση χρηματοδοτήθηκε από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους, αλλά στην ουσία δεν λειτούργησε ποτέ. Αποτέλεσμα μετά από αυτοψίες από τα εντεταλμένα όργανα της πολιτείας, το αρμόδιο υπουργείο να ζητεί να επιστραφούν πίσω τα χρήματα και μάλιστα από το νεοσύστατο Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων. Ήδη, σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα, η πρώτη δόση επιστροφής καταλογίστηκε στο Δήμο και αφορά ποσό 95.594 ευρώ και το ερώτημα είναι που πήγαν τα χρήματα αυτά της επιδότησης, που καλείται σήμερα να πληρώσει ο Δήμος;
Τέλος για να δώσουμε ένα στίγμα, γενικά τα Θεοδώριαννα και οι "Ορεινοί" δεν θέλουν υδροηλεκτρικά μικρά ή μεγάλα, η κ. Καραβασίλη με τον κ. Γαρνέλη δεν φαίνεται να έχουν ξεκάθαρη θέση (οποιαδήποτε διευκρίνηση δεκτή), ενώ ο κ. Χασιάκος φαίνεται να είχε ταχθεί στο παρελθόν υπέρ κατασκευής φράγματος στον Άραχθο.

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Κέντρο Ιστορίας και Πολιτισμού της εταιρείας Κλιάφα στα Τρίκαλα .

 

 Απολογισμός της περυσινής χρονιάς και προγραμματισμός της φετινής .
 
 

 







Κέντρο Ιστορίας και Πολιτισμού της εταιρείας Κλιάφα στα Τρίκαλα

Κατά την περυσινή χρονιά επισκέφθηκαν το Κέντρο Ιστορίας και Πολιτισμού Κλιάφα 1301 μαθητές με τους δασκάλους τους και τους καθηγητές τους. Από αυτούς οι 939 παρακολούθησαν τα οπτικοακουστικά προγράμματα της τοπικής ιστορίας, 71 την αφήγηση λαϊκών παραμυθιών και οι υπόλοιποι απλώς ξεναγήθηκαν στο Μουσείο.
Το Κέντρο Ιστορίας και Πολιτισμού Κλιάφα συνεχίζοντας την εκδοτική του δραστηριότητα εξέδωσε το βιβλίο «Η Επιχειρηματικότητα στα Τρίκαλα. Μια παραγνωρισμένη ιστορία» το οποίο ήρθε να καλύψει ένα μεγάλο κενό που υπήρχε σχετικά με την οικονομική ζωή της πόλης από το 1881 ως το 1960.
Επίσης οργάνωσε έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Η εβραϊκή Κοινότητα Τρικάλων» και χάρη στην ευγενική προσφορά συμπολιτών εμπλούτισε το φωτογραφικό της αρχείο με σημαντικές φωτογραφίες και γραπτά ντοκουμέντα. 
Κατά τη φετινή χρονιά θα συνεχιστούν τα προγράμματα της τοπικής ιστορίας καθώς και η αφήγηση παραμυθιών για τα μικρότερα παιδιά ενώ στις αρχές Νοεμβρίου θα εγκαινιασθεί και η έκθεση φωτογραφίας και ντοκουμέντων με θέμα :
« Τρίκαλα 1950-1960. Η δεκαετία της ανασυγκρότησης και των προσδοκιών»
Το Κέντρο Ιστορίας και Πολιτισμού Κλιάφα λειτουργεί καθημερινά από Δεύτερα ως Παρασκευή 11-1 το πρωί και ύστερα από συνεννόηση ( τηλ. 24310 27314 και 27313) και απογευματινές ώρες.

Trikala News .

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

«Εναλλακτικός τουρισμός» στα Τρίκαλα .

Μια ενδιαφέρουσα ενημερωτική εκδήλωση για την παρουσίαση του προγράμματος «εναλλακτικός τουρισμός» διοργανώνει το Επιμελητήριο Τρικάλων.

«Εναλλακτικός τουρισμός» στα Τρίκαλα


















Η ενημερωτική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 25 Οκτωβρίου, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Τρικάλων (Βενιζέλου 1) και η παρουσίαση θα γίνει από την Υπεύθυνη του Προγράμματος στην Αναπτυξιακή Εταιρεία Διαχειρίσεως Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων(Α.Ε.Δ.Ε.Π.) Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος, κ. Φρόσω Δαγλαρίδου.
Ένα πρόγραμμα στο οποίο μπορούν να ενταχθούν αρκετοί επιχειρηματίες της περιοχής μας σε ένα τομέα στον οποίο μπορεί να δοθεί έμφαση.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν υφιστάμενες επιχειρήσεις με ημερομηνία έναρξης δραστηριότητας πριν την 01/01/2010.
Η ημερομηνία έναρξης ηλεκτρονικής υποβολής των προτάσεων είναι η 15/09/2011 και ηκαταληκτική ημερομηνία είναι η15/11/2011.
Πληρ.:κα Σδρένια Σοφία – Οικονομολόγος & Επιχ/κή Σύμβουλος (τηλ. 2431028189, e-mail: sdrenia@trikalabiz.gr).
e-enimerosi .

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Γι'αυτό και αντέχουμε ακόμα . . . . .

Αφιερωμένο σε όλους όσοι είναι γεννημένοι μεταξύ 1950-1980...
Ήμαστε μια γενιά σε αναμονή: περάσαμε την παιδική μας ηλικία περιμένοντας.
Έπρεπε να περιμένουμε δύο ώρες μετά το φαγητό πριν κολυμπήσουμε, δύο ώρες μεσημεριανό ύπνο για να ξεκουραστούμε και τις Κυριακές έπρεπε να μείνουμε νηστικοί όλο το πρωί για να κοινωνήσουμε.
Ακόμα και οι πόνοι περνούσαν με την αναμονή...Κοιτάζοντας πίσω, είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί… Εμείς ταξιδεύαμε σε αυτοκίνητα χωρίς ζώνες ασφαλείας και αερόσακους. Κάναμε ταξίδια 10 και 12 ωρών, πέντε άτομα σε ένα Φιατάκι και δεν υποφέραμε από το «σύνδρομο της τουριστικής θέσης». Δεν είχαμε πόρτες, παράθυρα, ντουλάπια και μπουκάλια φαρμάκων ασφαλείας για τα παιδιά... Ανεβαίναμε στα ποδήλατα χωρίς κράνη και προστατευτικά, κάναμε ωτο-στοπ, καβαλάγαμε μοτοσικλέτες χωρίς δίπλωμα. Οι κούνιες ήταν φτιαγμένες από μέταλλο και είχαν κοφτερές γωνίες.
Ακόμα και τα παιχνίδια μας ήταν βίαια. Περνάγαμε ώρες κατασκευάζοντας αυτοσχέδια αυτοκίνητα για να κάνουμε κόντρες κατρακυλώντας σε κάποια κατηφόρα και μόνο τότε ανακαλύπταμε ότι είχαμε ξεχάσει να βάλουμε φρένα. Παίζαμε «μακριά γαϊδούρα» και κανείς μας δεν έπαθε κήλη ή εξάρθρωση...
Βγαίναμε από το σπίτι τρέχοντας το πρωί, παίζαμε όλη τη μέρα και δεν γυρνούσαμε στο σπίτι παρά μόνο αφού είχαν ανάψει τα φώτα στους δρόμους. Κανείς δεν μπορούσε να μας βρει. Τότε δεν υπήρχαν κινητά. Σπάγαμε τα κόκκαλα και τα δόντια μας και δεν υπήρχε κανένας νόμος για να τιμωρήσει τους «υπεύθυνους».
Ανοίγανε κεφάλια όταν παίζαμε πόλεμο με πέτρες και ξύλα και δεν έτρεχε τίποτα. Ήταν κάτι συνηθισμένο για παιδιά και όλα θεραπεύονταν με λίγο ιώδιο ή μερικά ράμματα... Δεν υπήρχε κάποιος να κατηγορήσεις παρά μόνο ο εαυτός σου. Είχαμε καυγάδες και κάναμε καζούρα ο ένας στον άλλος και μάθαμε να το ξεπερνάμε.
Τρώγαμε γλυκά και πίναμε αναψυκτικά, αλλά δεν ήμασταν παχύσαρκοι. Ίσως κάποιος από εμάς να ήταν χοντρός και αυτό ήταν όλο. Μοιραζόμασταν μπουκάλια νερό ή αναψυκτικά ή οποιοδήποτε ποτό και κανένας μας δεν έπαθε τίποτα. Καμιά φορά κολλάγαμε ψείρες στο σχολείο και οι μητέρες μας το αντιμετώπιζαν πλένοντάς μας το κεφάλι με ζεστό ξύδι.
Δεν είχαμε Playstations, Nintendo 64, 99 τηλεοπτικά κανάλια, βιντεοταινίες με ήχο surround, υπολογιστές ή Ιnternet. Εμείς είχαμε φίλους... Κανονίζαμε να βγούμε μαζί τους και βγαίναμε... Καμιά φορά δεν κανονίζαμε τίποτα, απλά βγαίναμε στο δρόμο και εκεί συναντιόμασταν για να παίξουμε κυνηγητό, κρυφτό, αμπάριζα... μέχρι εκεί έφτανε η τεχνολογία. Περνούσαμε τη μέρα μας έξω, τρέχοντας και παίζοντας. Φτιάχναμε παιχνίδια μόνοι μας από ξύλα... Χάσαμε χιλιάδες μπάλες ποδοσφαίρου. Πίναμε νερό κατευθείαν από τη βρύση, όχι εμφιαλωμένο, και κάποιοι έβαζαν τα χείλη τους πάνω στη βρύση. Κυνηγούσαμε σαύρες και πουλιά με αεροβόλα στην εξοχή, παρά το ότι ήμασταν ανήλικοι και δεν υπήρχαν ενήλικοι για να μας επιβλέπουν.
Πηγαίναμε με το ποδήλατο ή περπατώντας μέχρι τα σπίτια των φίλων και τους φωνάζαμε από την πόρτα. Φανταστείτε το! Χωρίς να ζητήσουμε άδεια από τους γονείς μας, ολομόναχοι εκεί έξω στον σκληρό αυτό κόσμο! Χωρίς κανέναν υπεύθυνο! Πώς τα καταφέραμε;
Στα σχολικά παιχνίδια συμμετείχαν όλοι και όσοι δεν έπαιρναν μέρος έπρεπε να συμβιβαστούν με την απογοήτευση. Κάποιοι δεν ήταν τόσο καλοί μαθητές όσο άλλοι και έπρεπε να μείνουν στην ίδια τάξη. Δεν υπήρχαν ειδικά τεστ για να περάσουν όλοι. Τί φρίκη!
Κάναμε διακοπές τρεις μήνες τα καλοκαίρια και περνούσαμε ατέλειωτες ώρες στην παραλία χωρίς αντηλιακή κρέμα με δείκτη προστασίας 30 και χωρίς μαθήματα ιστιοπλοΐας, τένις ή γκολφ. Φτιάχναμε όμως φανταστικά κάστρα στην άμμο και ψαρεύαμε με ένα αγκίστρι και μια πετονιά.
Ρίχναμε τα κορίτσια κυνηγώντας τα, όχι πιάνοντας κουβέντα σε κάποιο chat room και γράφοντας : ) : D : P
Είχαμε ελευθερία, αποτυχία, επιτυχία και υπευθυνότητα και μέσα από όλα αυτά μάθαμε και ωριμάσαμε.
Αν εσύ είσαι από τους «παλιούς»... συγχαρητήρια!
Είχες την τύχη να μεγαλώσεις σαν παιδί...
www.fatsimaremag.blogspot.com

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Μούρες . . . . .

Βατόμουρα .

Και οι ετεροδημότες σύλλογοι ; ; ; ;

Παρθενική συνάντηση συλλόγων δήμου Πύλης .

Ο "Πολιτιστικός Σύλλογος Πύλης" διοργανώνει την πρώτη επίσημη συνάντηση Συλλόγων του νέου Δήμου Πύλης .

Παρθενική συνάντηση συλλόγων δήμου Πύλης
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Οκτωβρίου, στις 11 το πρωί, στο ξενοδοχείο "Πύλη" και σκοπός της ημερίδας είναι η γνωριμία, η ανταλλαγή απόψεων - ιδεών και η συνεργασία - ανάληψη κοινών δράσεων.
Στις εργασίες θα συμμετάσχει η "Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλικών Ομοσπονδιών και Συλλόγων .

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Ανίχνευση για φόλες στα ορεινά των Τρικάλων .

 

 








Από τις 3 ως τις 15 Οκτωβρίου ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ συντονίζει την επίσκεψη της Ευρωπαϊκής Ομάδας Σκύλων (European Canine Team – ECU) από την Ανδαλουσία (Ισπανία) στην Ελλάδα,

Ανίχνευση για φόλες στα ορεινά των Τρικάλων

...στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE+ Φύση και Βιοποικιλότητα «ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗΣ ΣΕ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΕΣ ΠΙΛΟΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΕΕ» (LIFE09 NAT/ES/000533).
Ο σκοπός της δράσης αυτής είναι να εντοπιστούν χρήσεις δηλητηριασμένων δολωμάτων στις περιοχές του προγράμματος (Natura 2000, Αντιχάσια Όρη – Μετέωρα και Κόζιακας).
Η ομάδα που αποτελείται από δύο οδηγούς και 4 εκπαιδευμένους σκύλους, επισκέπτεται χωριά και κυνηγετικές περιοχές και προσπαθεί να τις καθαρίσει από φόλες και δηλητήρια.
Ήδη κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας δράσης της European Canine Team στις περιοχές των Δήμων Καλαμπάκας (Αγιόφυλλο Κρυονέρι Διάβα) και Πύλης (Πιαλεία, Μεσοχώρα):
Βρέθηκαν 4 νεκρά κυνηγόσκυλα (του Παύλου Καψιώχα, περιοχή Κατσαντώνη στη Μεσοχώρα) και υπολείμματα δολωμάτων σε 2 διαφορετικά σημεία βοσκοτόπων στην Πιαλεία.
2 νεκρά τσομπανόσκυλα (από τα 4 που δηλητηριάστηκαν την εβδομάδα 22-29 Σεπτεμβρίου καθώς και τα κουφάρια ενός γάτου, ενός λύκου και ενός προβάτου, όλα δηλητηριασμένα παράνομα. Οι σκύλοι της ομάδας έψαχναν 6 ώρες για την κάθε περιοχή.
Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ περισυνέλλεξε δείγματα από τα υπολείμματα των δολωμάτων καθώς και από τα νεκρά ζώα (με την βοήθεια των Δημόσιων Κτηνιατρείων Πύλης και Καλαμπάκας) για περαιτέρω τοξικολογικές εξετάσεις που γίνονται στο Πανεπιστήμιο Πατρών.
Την επιχείρηση επιβλέπουν τα Δασαρχεία Τρικάλων και Καλαμπάκας και υποστηρίζουν ενεργά με καθημερινή συμμετοχή οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι Πύλης και Καλαμπάκας.
Επιπλέον, να υπενθυμίσουμε ότι ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ συνεχίζει να λειτουργεί τη Γραμμή χωρίς χρέωση 80011010101 για καταγγελίες περιστατικών δηλητηριασμένων ζώων.
Την Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση και επίδειξη της Ευρωπαϊκής Ομάδας Σκύλων στο Αγιόφυλλο στις 10.30 πμ. Όσοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή παρακαλούνται να τηλεφωνήσουν στα τηλ. 2432078440 και 6957834669, κ. Αντώνης Ρήγας, Συντονιστής Προγραμμάτων ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ.







Trikalanews .

Έφυγε ο φωτογράφος της Ηπείρου και της Αντίστασης .

Ένα διαλεχτό παιδί της Ηπείρου "ταξίδεψε" για πάντα.
Ο βετεράνος φωτογράφος της Εθνικής Αντίστασης Κώστας Μπαλάφας πέθανε σε ηλικία 91 ετών. Γεννημένος στην Κυψέλη της Άρτας στα 1920, από την ηλικία των δέκα ετών απόδημος Ηπειρώτης στην Αθήνα, αρχικά, και κατόπιν σπουδαστής στην Ιταλία, έζησε από κοντά στην Ήπειρο τα μαρτύρια του λαού μας στην Κατοχή και την εποποιία της Εθνικής Αντίστασης. Εμπνεύστηκε από τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του ΕΑΜ, κατατάχτηκε στο 85ο Σύνταγμα του ΕΛΑΣ και με το τουφέκι στο ένα χέρι και τη φωτογραφική του μηχανή στο άλλο αποτύπωσε συγκλονιστικά το Αντάρτικο στην Ήπειρο. Οι εικόνες του αποτυπώνουν το μεγαλείο της Αντίστασης, "τον ενθουσιασμό και τη λεβεντιά των ανταρτών αλλά και τις καταστροφές, τους σκοτωμούς, τα καμένα χωριά και τον πόνο του λαού μας".
Τα φωτογραφικά του όπλα ελάχιστα, μια μικρή φωτογραφική μηχανή και μερικά κουτιά φιλμ που εξαγόρασε με λίγο καλαμποκάλευρο από τα συντρίμμια ενός Ιταλικού αεροπλάνου κοντά στα Γιάννενα στις αρχές του πολέμου. Φωτογράφιζε ακόμη και την ώρα της μάχης, στα χαρακώματα, όντας παράτολμος αλλά και επινοητικός, έχοντας επίγνωση της μεγάλης αποστολής του, εγγράφοντας με το έργο του υποθήκες εθνικής, κοινωνικής αυτογνωσίας για τις γενιές του μέλλοντος.
Χρειάστηκαν 31 ολόκληρα χρόνια για να αποκαλυφθεί το αρχείο του που αναγκαστικά παρέμεινε κρυμμένο σε δίσεκτες εποχές για τη δημοκρατία στον τόπο μας. Ο ίδιος επιμελήθηκε την έκδοσή του, με δικά του κείμενα, στην εμβληματική έκδοση "ΤΟ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ" που θα αποτελεί για πάντα ένα ιστορικό δίδαγμα για τις γενιές που θάρχονται. Ο ομότεχνός του, κορυφαίος φωτογράφος Σπύρος Μελετζής προλογίζοντας την έκδοση χαρακτήριζε τον Κώστα Μπαλάφα σαν “αγιάτρευτα ερωτευμένο με τον τόπο του και τους ανθρώπους". Κι ο ίδιος ο Κώστας Μπαλάφας, στην αρχή του βιβλίου του, σε μια μόλις παράγραφο, αποτυπώνει την επιτομή της Ηπειρώτικης Ιστορίας:
"Είναι ίσως στη μοίρα του Ηπειρώτικου λαού να ζει σ΄αδιάκοπους αγώνες. Αγωνίζεται να επιβιώσει πάνω στην κακοτράχαλη γη όπου βρέθηκε, καλλιεργώντας άγονες πλαγιές και στίβει, θάλεγε κανείς, στα δυο του χέρια το λιγοστό τους χώμα, ποτίζοντάς το με οδρώτα, για να το κάμει να καρπίσει. Ζει την πίκρα της ξενιτειάς στην προσπάθειά του να λύσει το καυτό πρόβλημα ζωής και προκοπής. Κι ακόμα αγωνίζεται ν΄αντιμετωπίσει τους αλλεπάληλους δυνάστες που κατά καιρούς δεν έπαψαν να πατούν τα χώματά του."
Ο ίδιος, σαν παλιός αντάρτης, ήταν σίγουρος για το μέλλον:
"Σ' αυτούς που σημέδεψαν την ιστορία με αίμα και πυρωμένο σίδερο ας πούμε σήμερα σα σε μνημόσυνο: Αδέρφια κοιμηθείτε ήσυχα αυτού που δεν υπάρχουν μίση, πόνος ή στεναγμός. Οι αγώνες σας, όπως όλοι οι τίμιοι αγώνες των λαών, δεν χάνονται".
Σήμερα που ο λαός και ο τόπος μας βρίσκονται μπρος σε νέους, δύσκολους αγώνες, η απώλεια του Κώστα Μπαλάφα βαραίνει περισσότερο. Η προσφορά και το έργο του, όμως, η μεγάλη επιλογή της ζωής του - να σταθεί αντάρτης φωτογράφος μέσα στη μάχη και να κάνει το φακό του όπλο στη μάχη της απελευθέρωσης - μας εμπνέει και μας εμψυχώνει στους αγώνες του σήμερα και του αύριο, στους αδιάκοπους αγώνες του Ηπειρώτικου λαού.
Η ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ αποχαιρετά στο πρόσωπο του Κώστα Μπαλάφα ένα από τα πιο διαλεχτά παιδιά της Ηπείρου, με έργο διαχρονικής αξίας και προσφοράς για το λαό και τον τόπο μας. Η ζωή και το έργο του Κώστα Μπαλάφα αποτυπώνουν υποδειγματικά μερικές από τις καλύτερες σελίδες της διαδρομής της Ηπείρου και της Ηπειρώτικης Αποδημίας στην Ιστορία και το χρόνο.
Με απόφασή του, σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Σ.Ε. θα παρευρεθεί στην κηδεία του, τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου στις 5:30 μμ στο Νεκροταφείο Χαλανδρίου προσκαλώντας κάθε Ηπειρώτη στον τελευταίο ασπασμό.
Παράλληλα η Π.Σ.Ε. - που είχε βραβεύσει εν ζωή τον Κώστα Μπαλάφα - προετοιμάζει ξεχωριστό αφιέρωμα στο έργο και την προσφορά του Κώστα Μπαλάφα στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων για τα 75 χρόνια της Π.Σ.Ε. και τα 100 χρόνια από την Απελευθέρωση των Ιωαννίνων, την άνοιξη του 2012.
Πηγή: http://www.monoplio.gr/

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Μοναδικοί φυσικοί πόροι .

Βουνά, ποταμοί, χλωρίδα και πανίδα στο νομό Τρικάλων .

Το υδρολογικό σύστημα του νομού Τρικάλων είναι πλούσιο και περιλαμβάνει τον Πηνειό, τον Ασπροπόταμο .
Πλούσιοι είναι οι φυσικοί πόροι της Θεσσαλίας, όπως προκύπτει από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, α΄φάση, στρατηγικός σχεδιασμός, της διεύθυνσης αναπτυξιακού προγραμματισμού. Ξεχωριστή ωστόσο είναι η περίπτωση του νομού Τρικάλων, σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία .
Βουνά .Η Περιφέρεια Θεσσαλίας οριοθετείται από μία σειρά ορέων τα οποία αποτελούν τα φυσικά όριά της με τις υπόλοιπες όμορες Περιφέρειες αλλά και τη θάλασσα.
Χαρακτηρίζεται από δύο συνεχείς, γεωγραφικά, ορεινές περιοχές, οι οποίες δεν ακολουθούν την διοικητική διαίρεση της χώρας, μιας και μέχρι σήμερα ο ορεινός χώρος δεν έχει αντιμετωπιστεί ως ενιαίο σύνολο.
Τα δύο σύνολα των βουνών είναι το τμήμα της οροσειράς της Πίνδου και το σύνολο των γειτονικών βουνών του Ολύμπου.
Ο νομός Τρικάλων διαθέτει όμοια με το νομό Λάρισας μια ποικιλία βουνών με σημαντικές κορυφές. Το ορεινό χαρακτηριστικό είναι πολύ έντονο, για αυτό και θεωρείται ως κατεξοχήν ορεινός νομός, το 66% δε της έκτασής του είναι ορεινό.
Χλωρίδα - Πανίδα .Η χλωρίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας παρουσιάζει σημαντική ποικιλία. Μόνο στην ευρύτερη περιοχή του Κάτω Ολύμπου, έχουν καταγραφεί περίπου 1.000 είδη από τα οποία θεωρείται ότι τα 155 είναι ιδιαίτερα σημαντικά ενώ τα 45 προστατεύονται από διεθνείς συμβάσεις.
Τα είδη της πανίδας που μπορούμε να αναφέρουμε στον χώρο, επισημαίνεται στο πρόγραμμα, είναι κύρια η πτερωτή πανίδα που απαντάται στην ευρύτερη περιοχή. Η Όσσα, τα Τέμπη, ο Κάτω Όλυμπος, το Δέλτα του Πηνειού ανήκουν στις 113 Σημαντικές Περιοχές για τα Πουλιά της Ελλάδας.
Υπάρχουν τουλάχιστον 120 είδη πουλιών.
Όσον αφορά το νομό μας, μέχρι τα 1000 μ. υπάρχουν οι βελανιδιές, πλάτανοι, πουρνάρια, διάφοροι θάμνοι, ψηλότερα συναντούμε δάση καστανιάς, οξιάς και τα πυκνά δάση ελάτης. Υπάρχουν πολλά είδη πόας στα αλπικά λιβάδια και ένα πλήθος αρωματικών φυτών όπως τσάι, ρίγανη κ.λ.π. Πολλά τα είδη των πουλιών ενώ δεν λείπουν και κάποιοι αετοί. Μεγαλύτερη και από τις πλουσιότερες της Ελλάδας είναι η αντιπροσώπευση σε θηλαστικά όπως ο λύκος, η καφετιά αρκούδα, η αλεπού, το ελάφι και το ζαρκάδι και άλλα μικρότερα. Οι κορυφές των κυριοτέρων βουνών της περιοχής είναι ομαλές με δάση κυρίως ελάτου και δρυός και οι αναβάσεις είναι εύκολες.
Ποταμοί .Το υδατογραφικό δίκτυο της Θεσσαλίας είναι αρκετά πλούσιο. Υπάρχουν αρκετοί ποταμοί και χείμαρροι που πηγάζουν από τους ορεινούς όγκους της Θεσσαλίας και διασχίζουν την περιφέρεια εκβάλλοντας στο Αιγαίο πέλαγος. Η Περιφέρεια διασχίζεται από τον Πηνειό έναν από τους μεγαλύτερους ποταμούς της χώρας. Πιο συγκεκριμένα τα ποτάμια που διαρρέουν το νομό Καρδίτσας πηγάζουν από τα Άγραφα και γενικότερα από την Πίνδο.
Το υδρολογικό σύστημα του νομού Τρικάλων είναι πλούσιο και περιλαμβάνει τον Πηνειό, τον Ασπροπόταμο που πηγάζει από τα βουνά της Πίνδου και διασχίζει μέρος των συνόρων Άρτας- Τρικάλων και συνεχίζει στους νομούς Καρδίτσας και Αιτωλοακαρνανίας. Επίσης υπάρχουν αρκετά σημαντικά ποτάμια που θεωρούνται παραπόταμοι του Πηνειού, όπως ο Ληθαίος, ο Νεοχωρίτης, ο Πορταικός, ο Ντολερίτης και ο Μουργκάνης.
Βιότοποι-Υγρότοποι .Σε όλη την Περιφέρεια Θεσσαλίας αναπτύσσονται σημαντικοί βιότοποι. Παρόλο που για τους περισσότερους έχει προσδιοριστεί η θέση τους, αναλυτικές μελέτες έχουν εκπονηθεί μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις, γεγονός που δυσκολεύει την πραγματική τους αξιολόγηση. Στο νομό Τρικάλων υπάρχει ο υγρότοπος του Ασπροποτάμου (Αχελώου) στα σύνορα των νομών Τρικάλων και Άρτας και ο υγρότοπος του ποταμού Ληθαίου.
Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, λόγω των εδαφών της, υπάρχει τέλος και πληθώρα διάσπαρτων ιαματικών πηγών. Αρκετές από τις ιαματικές πηγές είναι αξιοποιημένες και καταγεγραμμένες από τον ΕΟΤ, το οποίο σημαίνει ότι διαθέτουν υποτυπώδεις υποδομές. Οι σημαντικότερες ιαματικές πηγές στην Περιφέρεια είναι: τα λουτρά Σμοκόβου, της Καΐτσιας, της Σουλαντάς, της Μπράβας, στην τοποθεσία Αλιθαράκι, Βρομονέρι, Λόγκο, Τρόποι, Στάμπα και στην τοποθεσία Πλαστήρα  .

Η ΕΡΕΥΝΑ  .
 

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Παγκόσμιος άθλος . . . . . . .

Παγκόσμιος άθλος για τον Γιώργο Τσιάνο .
Έφθασε στις 8 σήμερα το πρωί στον Μπάλο της Κισάμου ο τρικαλινός αθλητής και γιατρός Γιώργος Τσιάνος ο οποίος χθες ξεκίνησε για να διασχίσει κολυμπώντας, μια απόσταση μεγαλύτερη των 100 χιλιομέτρων, και συγκεκριμένα από τις ακτές της Πελοποννήσου μέχρι τον Μπάλο της Κισάμου.

Παγκόσμιος άθλος για τον Γιώργο Τσιάνο
Στόχος της προσπάθειας αυτής είναι η προβολή του Χανιώτικου Συλλόγου Εθελοντικής Προσφοράς και Στήριξης, «Ορίζοντας» που βρίσκεται στο πλευρό των παιδιών και των ενηλίκων που πάσχουν από καρκίνο.
Ο Γιώργος Τσιάνος διήνυσε την απόσταση Πελοποννήσου- Κρήτης σε λιγότερο από 28 ώρες, γεγονός το οποίο χαρακτηρίζεται ως άθλος παγκόσμιας εμβέλειας.
Σημειώνεται πως είναι η δεύτερη φορά που επιχείρησε το ίδιο εγχείρημα ο κ. Τσιάνος καθώς προσπάθησε κάτι ανάλογο και πέρυσι το καλοκαίρι αλλά δεν κατάφερε να αγγίξει τη στεριά της Κρήτης, καθώς ένα μπουρίνι τον σταμάτησε πριν φτάσει στα Κύθηρα. Η νέα του προσπάθεια όμως στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία.
Στο Γιώργο -Ιωάννη Τσιάνο θα παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες καθώς από την υπερπροσπάθεια είναι αφυδατωμένος ενώ αναμένεται να νοσηλευτεί προσωρινά σε κλινική των Χανίων.
Ο Γιώργος Τσιάνος είναι ο δεύτερος άνθρωπος στον κόσμο που συνδύασε επιτυχώς τον διάπλου της Μάγχης και την κατάκτηση του Εβερεστ. Διακρίθηκε ως κολυμβητής στις πισίνες, αλλά έχει πια καθιερωθεί στον χώρο της μαραθώνιας κολύμβησης ανοικτής θαλάσσης. Υπήρξε πανελληνιονίκης και βαλκανιονίκης. Τον Αύγουστο του 2000 διέσχισε τη Μάγχη σε 9ώρες και 20 λεπτά, σημειώνοντας την ταχύτερη ελληνική επίδοση έως σήμερα.
e-enimerosi .

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Ο Καλλικράτης καταρρέει οργανωτικά και οικονομικά.


Πολλοί ήταν αυτοί που από την παρουσίαση του φιλόδοξου σχεδίου Καλλικράτης απαισιοδοξούσαν για τον αν το εγχείρημα αυτό θα στεφόταν με επιτυχία. Εννέα μήνες μετά την εφαρμογή του μπορούμε να βγάλουμε τα πρώτα συμπεράσματα. Αυτά κάθε άλλο παρά θετικά είναι. Παρουσιάζονται πολύ σοβαρά προβλήματα... τόσο στην λειτουργία όσο και στα οικονομικά. Για παράδειγμα θα πάρουμε τον Δήμο μας ο οποίος λειτουργεί και προσπαθεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του προς τους Δημότες με μόλις 47 υπαλλήλους όταν ένας όχι και πολύ μεγαλύτερος Δήμος αυτός του Μεσολογγίου λειτουργεί με 275 υπαλλήλους. Παρόμοιες αντιθέσεις-αδικίες παρουσιάζονται σύμφωνα με στοιχεία και σε πολλούς άλλους Δήμους της χώρας. Αυτό συνεπάγεται χαμηλής ποιότητας παροχές στους πολίτες.
Το σημαντικότερο όμως όλων που επηρεάζει άμεσα το μέλλον των Δήμων είναι οι πόροι. Περικοπές ύψους 37% στους Αυτοτελής Πόρους, 92% (!!!) περικοπή στη ΣΑΤΑ σχολείων και πάν από 50% στις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων. Άρα καταλαβαίνουμε όλοι μας ότι όχι μόνο είναι δύσκολο να λειτουργήσει σωστά ένας Δήμος και να παρέχει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας αλλά είναι με τις υπάρχουσες συνθήκες αδύνατο να προσφερθούν τα βασικά.
Το Π.Δ. του πολυδιαφημισμένου προγράμματος ‘Ελλάδα’ του Καλλικράτη … αγνοείτε. Για την ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου ώστε να εφαρμοστεί και να λειτουργήσει ο Καλλικράτης χρειάζεται να εκδοθούν 17 Π.Δ. και 41 υπουργικές αποφάσεις!!! Δηλαδή μιλάμε για μια ‘μεταρρύθμιση’ η οποία θα έπρεπε να λειτουργήσει άψογα αυτή την περίοδο και δεν υπάρχει ούτε καν ολοκληρωμένο θεσμικό πλαίσιο.
Κάθε ευρώ που κόβεται από την αυτοδιοίκηση, κόβεται από τους Δήμους και τις αυτοδιοικητικές δομές, κόβεται από τους πολίτες των τοπικών μας κοινωνιών. Οι 9 πρώτοι μήνες είναι απλά απογοητευτικοί για τον πολυδιαφημισμένο Καλλικράτη που η κυβέρνηση με πρόχειρες διαδικασίες μας επέβαλε. Πόσο μάλλον εν μέσο μνημονίου, μεσοπρόθεσμου και εφαρμοστικού νόμου. Με λίγα λόγια η κυβέρνηση οδεύει σε πλήρη αποτυχία στο Νόμο 3852/2010 τόσο από οικονομικής άποψης όσο και στην λειτουργία και την εφαρμογή του.
Aυτό το άρθρο προέρχεται από το: ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS: Ο Καλλικράτης καταρρέει οργανωτικά και οικονομικά. http://bonitsapress.blogspot.com/2011/09/blog-post_29.html#ixzz1ZZOGBV3S